Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 08:43

Οι πιο εντυπωσιακές θερμές πηγές της Ευρώπης (pics)

Θεραπευτικά νερά, φυσικές πισίνες σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη, ατμοί και η απόλυτη αίσθηση χαλάρωσης.

Μια βουτιά σε αυτά τα νερά αρκεί για να σου χαρίσει μια μοναδική εμπειρία ευεξίας.

Μιας και δεν μπορούμε να βρεθούμε εκεί σύντομα, ας ταξιδέψουμε νοητά τουλάχιστον μέσα από το αφιέρωμα του reader στις ομορφότερες θερμές πηγές της Ευρώπης.

Blue Lagoon, Ισλανδία

Το ονειρικό Blue Lagoon, σε απόσταση 30 λεπτών από το Ρέικιαβικ, είναι από τις πιο διάσημες ιαματικές πηγές στον κόσμο- και σίγουρα οι πιο πολυφωτογραφημένες στο Instagram. Η γαλάζια λίμνη- όνομα και πράγμα- της Ισλανδίας είναι στην ουσία ένα φυσικό γεωθερμικό σπα, με τον μέσο όρο της θερμοκρασίας των νερών να κυμαίνεται μεταξύ 37-39 βαθμών κελσίου. Το απόκοσμο τοπίο κάνει την εμπειρία ακόμη πιο συναρπαστική.

Szechenyi Baths, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη, με τις περισσότερες από 100 φυσικές ιαματικές πηγές, είναι μία από τις πιο διάσημες λουτροπόλεις της Ευρώπης. Είναι σίγουρα πολλά αυτά που έχεις να κάνεις σε αυτή την πόλη. Το ένα από αυτά είναι να κολυμπήσεις στα ιαματικά νερά των Szechenyi Baths. Τα λουτρά Szechenyi είναι τα μεγαλύτερα ιαματικά λουτρά στην Ευρώπη και λειτουργούν από το 1913. Με ένα εντυπωσιακό σκηνικό από 18 πισίνες, αυτά τα λουτρά που στεγάζονται σε ένα νεομπαρόκ κτιριακό συγκρότημα, το οποίο εύκολα μπορεί να το περάσει κανείς για μουσείο.

Gellért Baths, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Βρίσκονται στο περίφημο Hotel Gellért και εντυπωσιάζουν µε την αρχιτεκτονική και τη μεγαλοπρέπεια τους. Τα Gellért Baths είναι από τα πιο διάσημα ιαματικά λουτρά όχι μόνο στη Βουδαπέστη, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το «Ανάκτορο των Λουτρών», όπως συχνά το αποκαλούν οι ντόπιοι, ιδρύθηκε το 1918 και η επίσκεψη εκεί αποτελεί μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας με τις 10 πισίνες διαφόρων μεγεθών και θερμοκρασιών.

Terme di Saturnia, Ιταλία

Οι ιαματικές πηγές του Terme di Saturnia βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη Saturnia, στην Τοσκάνη και θεωρούνται από τις πιο ειδυλλιακές ιαματικές πηγές της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον μύθο, ο θεός Κρόνος είχε στείλει έναν κεραυνό σε αυτό το σημείο για να χωρίσει τη γη στα δύο. Το σίγουρο είναι ότι έκανε εξαιρετική δουλειά! Οι φυσικές πισίνες με το νερό που φτάνει σχεδόν τους 37 βαθμούς Κελσίου προσφέρουν απίστευτα χαλαρωτικές στιγμές στους ταξιδιώτες σε μια μοναδική τοποθεσία.

Aqua Dome, Τιρόλο, Αυστρία

Οι θερμές πηγές στο Langenfeld του Τιρόλο της Αυστρίας ανακαλύφθηκαν τον 16ο αιώνα, αλλά μέχρι τη δεκαετία του ’60, τα υδάτινα αποθέματα εξαντλήθηκαν. Το 1997 όμως επανήλθαν μετά από κατάλληλες ενέργειες και τώρα ντόπιοι και επισκέπτες απολαμβάνουν τρεις υπερυψωμένες πισίνες στο ξενοδοχείο Aqua Dome, που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από σκηνή επιστημονικής φαντασίας. Μπόνους η υπέροχη θέα στα βουνά που προσφέρει απόλυτη χαλάρωση.

Heviz Lake, Heviz, Ουγγαρία

Η λίμνη Heviz, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θερμή πηγή του κόσμου με νερά που ανανεώνονται σε καθημερινή βάση και νερό που αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των νερών της προσελκύουν πολύ τουρισμό, που επισκέπτεται την περιοχή το χειμώνα για τις κλειστές εγκαταστάσεις και το καλοκαίρι για μπάνιο στη φύση.