Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 08:56

European Best Destinations: Η Κεφαλονιά ανάμεσα στους 20 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2021 (pics)

Ως ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα ελληνικά νησιά παρουσιάζεται η Κεφαλονιά από το European Best Destinations, την πλατφόρμα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

Η λίστα με τους 20 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2021 δημιουργήθηκε μετά την ψηφοφορία περισσότερων των 600.000 συμμετεχόντων από 190 χώρες που διεξήγαγε το European Best Destinations.

Ανάμεσα στις προτιμήσεις του κοινού βρέθηκε και η Κεφαλονιά, η οποία παρουσιάζεται ως ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα ελληνικά νησιά. Πιο συγκεκριμένα το αγαπημένο νησί του Ιονίου βρέθηκε στην έβδομη θέση με το δημοσίευμα να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «διαθέτει εκπληκτικές παραλίες όπως ο Μύρτος και η Αντίσαμος, ενώ σε αυτήν βρίσκεται και το σπήλαιο Μελισσάνης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαύματα της φύσης σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Ειδική αναφορά γίνεται στην ακτή Ξι, η οποία φημίζεται για το ιδιαίτερο χρώμα με τις κοκκινο- πορτοκαλί αποχρώσεις της αμμουδιάς, να θυμίζουν πολύ τα γήπεδα τένις του Roland-Garros! Το άρθρο προτείνει, επίσης, το πολύχρωμο και κουκλίστικο χωριό της Άσσου για οικογενειακές διακοπές, ενώ τονίζει ότι η Κεφαλονιά αποτελεί και έναν γαστρονομικό προορισμό καθώς διαθέτει εξαιρετική τοπική κουζίνα, εκλεκτά τοπικά κρασιά, υπέροχο μέλι και λάδι.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε η Μπράγκα στην Πορτογαλία, ακολουθούμενη από την αιώνια αγαπημένη Ρώμη και το Καβτάτ στην Κροατία. Στην τέταρτη θέση συναντάται η ρομαντική Φλωρεντία, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από το Σιμπίου στη Ρουμανία. Το Παρίσι βρίσκεται μία θέση πριν την Κεφαλονιά, ενώ μία θέση μετά το Κοτόρ στο Μαυροβούνι. Στην ένατη θέση ακολουθεί η Κοιλάδα Σόκα στη Σλοβενία και η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται από τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία.

Δείτε αναλυτικά τη σχετική λίστα:

Μπράγκα, Πορτογαλία

 Copyright Ticiana Giehl

Ρώμη, Ιταλία

 Copyright Shutterstock Editorial Viacheslav Lopatin

Καβτάτ, Κροατία

 Copyright K. Roy Zerloch

Φλωρεντία, Ιταλία

 Copyright Andrij Vatsyk

Σιμπίου, Ρουμανία

 Copyright Fotokon

Παρίσι, Γαλλία

 Copyright Fokke Baarssen

Κεφαλονιά

 Copyright Adisa

Κότορ, Μαυροβούνιο

 Copyright De Farion_O

Κοιλάδα Σόκα, Σλοβενία

 Copyright Jošt Gantar

Κανάρια Νησιά, Ισπανία

 Copyright RossHelen

Τύμπιγκεν, Γερμανία

 Copyright Stephan Schlachte

Δορδόνη, Γαλλία

 Copyright Editorial Shutterstock Telly

Ταϊτή, Γαλλική Πολυνησία

 Copyright Wizar

Κάπρι, Ιταλία

 Copyright lukaszimilena

Γάνδη, Βέλγιο

 Copyright RossHelen

Καππαδοκία, Τουρκία

 Copyright Muratart

Κάλπε, Ισπανία

 Copyright Songquan Deng

Βιέννη, Αυστρία

 Copyright Sina Ettmer Photography

Κορνουάλη, Αγγλία

 Copyright Jan Bray

Λοφότεν, Νορβηγία

 Copyright Sina Ettmer Photography