Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 08:07

Εναλλακτικές διακοπές: Ράφτινγκ στο Βοϊδομάτη, ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης (pics)

Εναλλακτικές διακοπές: Ράφτινγκ στο Βοϊδομάτη, ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης (pics)

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι συνδεδεμένο με νησιά και χαλάρωση σε ξαπλώστρες, ωστόσο, υπάρχουν και οι ταξιδιώτες που αγαπούν την ηπειρωτική χώρα και την περιπέτεια. Μία από αυτές θα μπορούσε να είναι το ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη.

Το ραντεβού δίνεται στον ποταμό των Ιωαννίνων, γύρω από τον οποίο η φύση οργιάζει. Λέγεται ότι Βοϊδομάτης είναι ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης. Μάλιστα, η ονομασία του δεν είναι διόλου τυχαία μιας και προέρχεται από το Σλάβικο Μπόντε - Ματ, που σημαίνει «καλό νερό».

Το ποτάμι περνά μία από τις πιο παραδεισένιες γωνιές της χώρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί και εθνικός δρυμός, καθώς και το φαράγγι του Βίκου που αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς.

Δύο από τους πιο δημοφιλής τρόπους για να γνωρίσετε και να απολαύσετε το τοπίο του Βοϊδομάτη είναι να κάνετε ράφτινγκ ή κανό. Διασχίζοντας τα νερά του ποταμού θα ξετυλιχθούν μπροστά στα μάτια σας σημεία απίστευτης ομορφιάς, τα οποία ούτε καν φανταζόσασταν.

Η διαδρομή είναι ιδανική για αρχάριους και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Θα διασχίσετε το φαράγγι του Βίκου και θα καταλήξετε στο πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς.

Η θερμοκρασία του νερού του ποταμού είναι πολύ χαμηλή ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Μην διστάσετε, ωστόσο, βουτήξτε για να αναζωογονηθείτε.

Τα γαλαζοπράσινα νερά του Βοϊδομάτη, οι κάθετοι βράχοι, το καταπράσινο τοπίο μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιον πίνακα ζωγραφικής, χωρίς καμία υπερβολή.

Φωτογραφίες: eurokinissi