Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 08:26

Tripadvisor: Στην Ελλάδα οι τρεις από τις δέκα ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης (pics)

Την τιμητική της έχει η Ελλάδα στη λίστα του Tripadvisor με τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Το TravelBook της γερμανικής εφημερίδας παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας, με βάση τις απόψεις εκατομμυρίων χρηστών που εκπόνησε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Tripadvisor συντάσσοντας μία λίστα με τις πιο όμορφες παραλίες στην Ευρώπη.

Όπως μπορείτε να δείτε ανάμεσα στις δέκα πρώτες βρίσκονται και παραλίες της Μήλου και της Κρήτης, ενώ στην 13η θέση των 25 συνολικά ακτών είναι η παραλία Σίμος στην Ελαφόνησο.
 

1. Spiaggia dei Conigli, Ιταλία

Σύμφωνα με το Tripadvisor, η ομορφότερη παραλία στην Ευρώπη βρίσκεται στη νότια ακτή της Λαμπεντούζα σε ένα φυσικό καταφύγιο. Συγκρίνεται συχνά με την Καραϊβική επειδή έχει τιρκουάζ νερά. Η θέα από την παραλία στο νησί «Isola dei Conigli» είναι είναι ιδιαίτερα όμορφη. Οι χρήστες του Tripadvisor αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει καλή προσβασιμότητα με λεωφορείο. Δυστυχώς, όμως, συχνά σημειώνονται τραγωδίες στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας, καθώς εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους να περάσουν με βάρκες στην ΕΕ.

2. Κλέφτικο, Μήλος

Η παραλία στο πανέμορφο ελληνικό νησί των Κυκλάδων κατακτά τη δεύτερη θέση το 2020. Ωστόσο, δεν πρέπει οι επισκέπτες να περιμένουν μια μεγάλη παραλία, αλλά υπάρχουν συναρπαστικοί βράχοι κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά. Βρίσκεται σε απομονωμένη τοποθεσία.  Ο κόλπος είναι προσβάσιμος μόνο δια θαλάσσης, δηλαδή με καραβάκι ή καγιάκ. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει: Η ελληνική παραλία βαθμολογήθηκε «εξαιρετική» 1057 φορές στο Tripadvisor.

3. Luskentyre, Σκωτία

Είναι πιο κρύα στις παραλίες της Βόρειας Ευρώπης, αλλά δεν είναι λιγότερο όμορφη. Η παραλία «Luskentyre» βρίσκεται στο νησί της Σκωτίας Harris.

4. Playa de Ses Illetes, Ισπανία

Βρίσκεται στο δεύτερο μικρότερο ακατοίκητο νησί στις Βαλεαρίδες Νήσους που κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς τουρίστες λόγω της απαλής άμμου και των τιρκουάζ νερών. 

5. Playa de La Concha, Ισπανία

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας και έχει βρεθεί πολλές φορές ακόμα στη συγκεκριμένη λίστα. Έχει μέγεθος περίπου 54.000 τετραγωνικά μέτρα με την ακτή να περιτριγυρίζεται από βράχους.

6. Woolacombe Beach, Ηνωμένο Βασίλειο

Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αγγλίας και έχει μήκος πέντε χιλιομέτρων. 

7. Ελαφονήσι, Κρήτη

Δεν πρέπει κανείς να χάσει αυτή την ευκαιρία. Αυτά νερά, αυτή την άμμο. «Εκπληκτική. Θα επέστρεφα ανά πάσα στιγμή», έγραψε ένας επισκέπτης στο Tripadvisor. Δεν υπάρχει αμφιβολία, γιατί η παραλία Ελαφονήσι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στην Κρήτη.

8. Cala Mariolu, Ιταλία

«Υπέροχη φύση και τιρκουάζ νερά. Απλά φανταστική!» έγραψε ένας χρήστης του Tripadvisor. Σημειώνεται πως η εν λόγω παραλία είναι πολύ δημοφιλής στις τάξεις των δυτών.

9. Μπάλος, Κρήτη

Βρίσκεται στην χερσόνησο της Γραμβούσας. Η παραλία Μπάλος προσελκύει κολυμβητές με την ψιλή, λευκή γεμάτα όστρακα και κοράλλια άμμο. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ρηχά, γι 'αυτό η παραλία είναι επίσης κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.

10. Black Sand Beach, Ισλανδία

Όσο όμορφη είναι, η συγκεκριμένη παραλία είναι και πολύ επικίνδυνη, καθώς υπάρχουν πολλά ρεύματα.