Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 08:45

Μάρσασλοκ: Tο παραθαλάσσιο στολίδι της Μάλτας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Με ανεπιτήδευτη μεσογειακή ομορφιά και δυο ζωγραφισμένα μάτια να σε ακολουθούν παντού το Μάρσασλοκ μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό του ταξιδιώτη.

Το μικρό ψαροχώρι βρίσκεται στο νησί των Σταυροφόρων, τη Μάλτα και αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ντόπιων για απόδραση τα σαββατοκύριακα.

Είναι γνωστό για τη θρυλική υπαίθρια ψαραγορά και τις luzzus, τις παραδοσιακές βαμμένες σε έντονα χρώματα βάρκες με τα ζωγραφισμένα μάτια, που πιστεύεται ότι προστατεύουν τους ψαράδες από τους κινδύνους.

Το καταπράσινο τοπίο του, η γραφικότητα των κτιρίων του μπερδεμένη με τη τυνησιακή επιρροή και η χαλαρή ατμόσφαιρα των κατοίκων του Μάρσασλοκ γοητεύει τον επισκέπτη.

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του περπατώντας κατά μήκος της παραλίας και κολυμπήστε σε μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, τη St. Peter's Pool, μια θαλάσσια «πισίνα» με πεντακάθαρα νερά.

Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια και θαυμάστε από κοντά τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του. Σταθείτε στο χάλκινο άγαλμα του ψαρά και του νεαρού αγοριού στο λιμάνι, φόρο τιμής στους ψαράδες της περιοχής.

Επισκεφθείτε το παλιό μοναστήρι του χωριού και δείτε από κοντά τα σπίτια με τα στενά, κλειστά και χρωματιστά μπαλκόνια.

Βίντεο: Travel Penguin