Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 08:04

Μία... άγνωστη παραλία της Φολεγάνδρου στις top επιλογές της Telegraph μετά το πέρας της πανδημίας (pics)

Η βρετανική Telegraph για ακόμα μία φορά παρουσιάζει τις ομορφιές της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά, μία μικρή και άγνωστη στους πολλούς παραλία του Αιγαίου φιγουράρει σε ένα νέο άρθρο των ταξιδιωτικών συντακτών της εφημερίδας με τα μέρη που ανυπομονούν να επιστρέψουν μόλις τελειώσει η κρίση του κορονοϊού. Η λίστα περιλαμβάνει 12 προορισμούς σε κάθε γωνιά του κόσμου, παραλίες, ψαροχώρια, πόλεις και βουνά.

Η ελληνική παραλία της λίστας είναι το Αμπέλι στη Φολέγανδρο. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με βότσαλα και εκπληκτικά νερά, στην οποία φτάνει κανείς μέσω ενός μονοπατιού ή ενός χωματόδρομου από την Άνω Μεριά.

Η ταξιδιωτική συντάκτρια Jade Conroy γράφει για το Αμπέλι: «Την ημέρα που εγώ και ο σύζυγός μου ξεκινήσαμε για να τη βρούμε, οπλιστήκαμε μόνο με έναν χάρτινο χάρτη από το ξενοδοχείο μας. Το κόλπο για να τη βρεις είναι να οδηγήσεις όσο πιο βόρεια γίνεται στον κεντρικό δρόμο μέχρι να δεις συγκεντρωμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Εκεί παρκάρεις και συνεχίζεις με τα πόδια. Ένα χωματόδρομος με δέντρα οδηγεί σε γκριζοπράσινους βράχους που είναι ιδανικοί για ηλιοθεραπεία μέσα σε έναν ήσυχο, τιρκουάζ κόλπο του Αιγαίου. Στα δεξιά οι βράχοι δημιουργούν μικροσκοπικές, ιδιωτικές πισίνες. Τα νερά είναι τόσο καθαρά που μπορείς να διακρίνεις ακόμα και τα σχέδια των μαγιό αυτών που κολυμπούν».

Δείτε τα 12 μέρη που προτείνει η Telegraph:

Αμπέλι, Φολέγανδρος

Γουίσλερ, Καναδάς

Νόζα, Αυστραλία

Κέφλαβικ, Ισλανδία

Λουάνγκ Πραμπάνκ, Λάος

Μέξικο Σίτι

Λίμνη Κωνσταντίας, Κεντρική Ευρώπη

Καλαχάρι, Νότια Αφρική

Λιμουζίν, Γαλλία

Ταμίλ Ναντού, Ινδία

Treyarnon Bay, Κορνουάλη

Κο Λαντά, Ταϊλάνδη