Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 08:52

Οδηγός του Travel+Leisure για το ταξίδι σε ελληνικά νησιά - Τι πρέπει να αποφύγετε (pics)

Μπορεί το ζήτημα του ταξιδιού να είναι ακόμη περίπλοκο, ωστόσο, ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε τις επόμενες διακοπές μας;

Το αμερικανικό περιοδικό Travel+Leisure προτρέπει τους αναγνώστες να τσεκάρουν το #greekisland στο Instagram, όπου ταξιδιώτες μοιράζονται τις εικόνες που έχουν κρατήσει ως ανάμνηση από την Ελλάδα. «Εάν ζηλεύετε λίγο, τότε είναι ώρα να κλείσετε τις διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί», γράφει.

Πριν, όμως, κλείσουν προορισμό, τους καλεί να σταματήσουν για λίγο τον σχεδιασμό του ταξιδιού και να διαβάσουν τα 10 λάθη που πρέπει να αποφύγουν σε οποιοδήποτε ταξίδι προς ελληνικό νησί.

Τα 10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν ταξιδεύετε σε ελληνικό νησί:

1. Διαλέγοντας το λάθος νησί για την ατμόσφαιρα διακοπών

Η αρθρογράφος Stacey Leasca καλεί τους ταξιδιώτες να σκεφτούν έξω από το κουτί… «Αν ψάχνετε για την απόλυτα χαλαρωτική απόδραση, καλό θα ήταν να μείνετε στη Μήλο», προτείνει. Εάν πάλι θέλουν, ένα νησί που να συνδυάζει την ηρεμία με την διασκέδαση, οι δρόμοι οδηγούν στην Πάρο, η οποία έχει ήσυχες παραλίες και πλούσια ζωή στη Νάουσα. Για πάρτι, το νησί της Ιού είναι ιδανικό, καθώς φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του.

2. Προσοχή στις μεταφορές

Σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες θέλουν να περπατήσουν στα σοκάκια αρκετών νησιών, το Travel+Leisure τους προτείνει να δώσουν προσοχή στο ζήτημα της μετάβασης. «Προσπαθήστε να σκεφτείτε το χρόνο ταξιδιού μεταξύ των νησιών, εάν είναι πιο αποτελεσματικό να ταξιδέψετε με αεροπλάνο ή πλοίο και αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ομαλό μονοπάτι από το ένα νησί στο άλλο. Ίσως είναι καλή ιδέα να μείνετε σε μια ομάδα νησιών, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα ή τα Ιόνια Νησιά», σημειώνει.

3. Οι δρόμοι των νησιών

«Τα ελληνικά νησιά κατοικούνται για χιλιάδες χρόνια. Αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι έχτισαν δρόμους πολύ πριν από την έλευση των αυτοκινήτων. Πριν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου για κάθε νησί που σκοπεύετε να επισκεφθείτε, ρίξτε μια ματιά στους χάρτες της Google. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μια ζωντανή εικόνα για το πώς θα φαίνονται οι δρόμοι κατά τη διάρκεια της διαμονής σας», αναφέρει, δίνοντας ιδέες για την ενοικίαση ενός τετράτροχου. «Απλώς φροντίστε να έχετε τη σωστή ασφάλιση και να φοράτε πάντα κράνος», λέει χαρακτηριστικά.

4. Τα χαρτιά στην τουαλέτα

Η αρθρογράφος προειδοποιεί: «Σε καμία περίπτωση μην ρίχνετε χαρτί, γυναικεία προϊόντα ή οτιδήποτε μέσα στην τουαλέτα σε οποιοδήποτε νησί. Αυτό θα καταστρέψει το πολύ εύθραυστο υδραυλικό σύστημα των νησιών».

5. Ταξιδιώτες με τα λάθος παπούτσια

Τα ελληνικά νησιά δεν είναι ούτε για τακούνια στιλέτο ούτε για δερμάτινα loafers. Φροντίστε να έχετε μαζί σας άνετα πάνινα παπούτσια.

6. Πακετάροντας όλη την ντουλάπα

Οπως αναφέρει η αρθρογράφος της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας, οι περισσότεροι ταξιδιώτες πιθανότατα θα πρέπει να περπατήσουν προς τα ξενοδοχεία και να κουβαλήσουν τις αποσκευές τους. (Σε μέρη όπως η Σαντορίνη, αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ανέβασμα εκατοντάδων σκαλοπατιών). Εχοντας αυτό κατά νου, συνίσταται να έχετε μικρές αποσκευές».

7. Ξεχνώντας τα μικρότερα νησιά

Σε περίπτωση που έχετε στη λίστα του ταξιδιού σας στάσεις σε αρκετά ελληνικά νησιά, μην ξεχάσετε να βρεθείτε και στα μικρότερα. «Υπάρχουν και μέρη όπως η Σύμη, ένα γραφικό νησί με λιγότερα από 2.500 άτομα. Εδώ, οι ταξιδιώτες θα βρουν χρωματιστά σπίτια, που στέκονται στην ακτογραμμή», αναφέρει, προσθέτοντας ότι επισκέπτες μπορούν να βρεθούν και στο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του Πανορμίτη.

8. Προσπερνώντας τα καφέ

Η φήμη του φραπέ έφτασε στο Travel+Leisure. Στιγμιαίος καφέ, ζάχαρη και πάγος. «Αν και απλό, είναι νόστιμο και απόλυτα ικανοποιητικό, ειδικά σε μια καυτή μέρα», αναφέρει. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτός, καθώς δημοφιλής καφές είναι και ο φρέντο εσπρέσο. «Για να ολοκληρώσω, οι Έλληνες γνωρίζουν επίσης από νόστιμα αρτοσκευάσματα (μπακλαβά, ραβάνι και κουλουράκια), κάνοντας ένα ταξίδι στα νησιά ακόμα πιο γλυκό», συμπληρώνει.

9. Μένοντας στο ξενοδοχείο για φαγητό

Η αρθρογράφος αναφέρει πως αρκετά ξενοδοχεία σερβίρουν νόστιμο φαγητό, ωστόσο,γνωρίζει ότι ένα γεύμα δεν είναι μόνο πιάτα. «Η Ελλάδα είναι ένα μέρος φτιαγμένο για εμπειρία φαγητού: υπαίθρια τραπέζια, εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, κρασί που ρέει. Αξίζει να βγείτε στην πόλη για φαγητό όταν επισκέπτεστε τα ελληνικά νησιά. Μπορείτε να διαλέξετε το χταπόδι σας απευθείας από τον ψαρά, παραγγείλετε όσα ποτά θέλετε, ρίξτε το ψωμί σας ελληνικό ελαιόλαδο και κάνετε φίλους τους ανθρώπους που μιλάτε ή χορεύετε όλη τη νύχτα».

10. Αθήνα, μια απλή στάση

Καταλήγοντας, το Travel+Leisure καλεί τους ταξιδιώτες να περάσουν μια μέρα στην Αθήνα και να μην την «βλέπουν» ως μια πόλη επιβίβασης και αποβίβασης. «Φροντίστε να περάσετε τουλάχιστον μια ημέρα για να εξερευνήσετε μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου. Η Αθήνα είναι γεμάτη ιστορία, πολιτιστικά αξιοθέατα, θεϊκό φαγητό, Τέχνη και πολλά άλλα», αναφέρει.