Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 09:23

Guardian: 10 μέρη για να επισκεφθούμε μετά το lockdown - Στην κορυφή της λίστας η Επίδαυρος (pics)

Guardian: 10 μέρη για να επισκεφθούμε μετά το lockdown - Στην κορυφή της λίστας η Επίδαυρος (pics)
Epidaurus theatre

Οι αναγνώστες του Guardian συνέταξαν τη λίστα με τα 10 μέρη στον κόσμο που θέλουν να επισκεφθούν μετά το τέλος της κρίσης του κορονοϊού και το lockdown και στην κορυφή αυτής βρίσκεται μια μαγική γωνιά της Ελλάδας.

Η βρετανική εφημερίδα, κάλεσε τους αναγνώστες της να αποφασίσουν ποια είναι τα 10 κορυφαία μέρη του πλανήτη που αξίζει να επισκεφθούν μετά την καραντίνα που έχει επιβληθεί παγκοσμίως λόγω του covid 19.

Κορυφαίο όλων, σύμφωνα με τα travel tips, είναι η Επίδαυρος. Εκεί, που η ιστορία και η τέχνη συναντούν τη φύση και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που αν δεν τη ζήσεις δεν μπορείς να την καταλάβεις.

«10 χρόνια πριν βρεθήκαμε στην Επίδαυρο και κάθε ένας πήγαινε στην πλατεία του θεάτρου και διάβαζε Σοφοκλή ή Ευρυπίδη, από τους πιο σοφούς συγγραφείς όλων των εποχών. Ήταν 10 χρόνια ταραχώδη για την Ελλάδα, αλλά και για εμάς. Όταν όλα ηρεμήσουν, θα ήταν καλό να επισκεφθούμε ξανά (την Επίδαυρο) και να θυμηθούμε κάποιες αιώνιες σοφίες και απολαύσεις», γράφει η Mary O’Keeffe.

Οι αναγνώστες της βρετανικής ιστοσελίδας έχουν δείξει την αδυναμία τους στη χώρα μας και στο παρελθόν, καθώς στα ταξιδιωτικά τους tips έχουν συμπεριλάβει τη Νέα Σμύρνη στις top γειτονιές, ενώ έχουν ξεχωρίσει και το Βόλο, ως μια από τις καλύτερες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης.

Τη σχετική λίστα συμπληρώνουν οι παρακάτω τοποθεσίες: 

Κράισττσερτς, Νέα Ζηλανδία

Βρετάνη, Γαλλία

Μονσάου, Γερμανία

Φλωρεντία, Ιταλία

Κονεμάρα, Ιρλανδία

Τρέσκο, Βρετανικά Νησιά

Βόρειο Γιούιστ, Σκωτία

Άαρχους, Δανία

Ντερμπισάιρ, Αγγλία