Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 08:05

Χάλστατ: Το... μαργαριτάρι της Αυστρίας (Βίντεο)

Χάλστατ: Το... μαργαριτάρι της Αυστρίας (Βίντεο)
φωτο: skinnymonkey

Θεωρείται το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό των Άλπεων και όχι άδικα.

Το Χάλστατ είναι ένα μικρό χωριό με εκπληκτική θέα που βρίσκεται μεταξύ του Σάλτσμπουργκ και του Γκραζ, στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας.

Είναι χτισμένο στην όχθη της ομώνυμης λίμνης Hallstättersee στους πρόποδες των Άλπεων, σε υψόμετρο 508 μέτρων και απαριθμεί περίπου 900 κατοίκους. Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατοικημένους οικισμούς στην Ευρώπη που δίκαια έχει αναγνωριστεί ως ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο τοπικός «θησαυρός» είναι το αλάτι, το οποίο αποτελεί πηγή πλούτου για το Χάλστατ εδώ και αιώνες.

Το αλάτι που βρίσκεται στους λόφους πάνω από το χωριό, το έχει αναδείξει σε κέντρο εξόρυξης αλατιού. Αξίζει κανείς να επισκεφτεί τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού στον κόσμο που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή και να θαυμάσει μία από τις ωραιότερες σπηλιές του κόσμου με υπόγεια λίμνη.

Το Χάλστατ είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του και είναι επίσης γνωστό ως «το μαργαριτάρι της Αυστρίας» λόγω του εντυπωσιακού τοπίου που είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βίντεο: Travel Inspiration