Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 08:46

Βερμούδες: Ένα μαγικό ταξίδι στα σμαραγδένια νερά του Ατλαντικού (Βίντεο)

Εκεί που ο μπλε ουρανός συναντά τα τυρκουάζ νερά και οι ροζ αμμουδιές οδηγούν σε μαγευτικούς βυθούς με πολύχρωμα πλάσματα του ωκεανού, βρίσκεται το «κόσμημα του Ατλαντικού».

Στα ανοικτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, οι Βερμούδες αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές. Πρόκειται για μια αλυσίδα κοραλλιογενών νησίδων και αποτελούν υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ντόπια φιλοξενία είναι χαρακτηριστική με τους πάντα κομψά ντυμένους κατοίκους να καλημερίζουν όποιον συναντήσουν στο δρόμο τους. Αρκετοί έχουν υιοθετήσει τις αγγλικές παραδόσεις, όπως το απογευματινό τσάι και το κρίκετ που καλύπτει μεγάλο μέρος του χρόνου τους.

Με γλυκό κλίμα, εξωτικές παραλίες, και πολύχρωμα σπίτια που ξεπροβάλλουν από τα λιβάδια οι Βερμούδες αποτελούν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις παραλίες Horseshoe Bay και Elbow και το ναυπηγείο Royal Naval Dockyard, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο, όπου κατασκευάστηκαν μερικά από τα καλύτερα πλοία της βρετανικής αυτοκρατορίας.

Η πρωτεύουσα των Βερμούδων, το Hamilton είναι μια γραφική πόλη με γκαλερί και μουσεία με το άρωμα της ροδοδάφνης να πλανάται στον αέρα.

Η πόλη St. George έχει ανακηρυχθεί τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και ιδρύθηκε το 1612. Στις δεκαετίες του ’60 η περιοχή έγινε ιδιαίτερα γνωστή εξαιτίας του Τρίγωνου των Βερμούδων και μιας σειρά μυστήριων εξαφανίσεων πλοίων και αεροπλάνων.

Βίντεο: Majestic Flights