Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 08:28

Ελσίνκι: Ταξίδι στη Φινλανδική πρωτεύουσα (Βίντεο+φωτογραφίες)

Με νεανικό αέρα η πρωτεύουσα της Φινλανδίας καλωσορίζει με ένα παγωμένο χαμόγελο τους επισκέπτες.

Χτισμένο το 1550 πάνω σε χερσόνησο το Ελσίνκι βρέχεται από τη Βαλτική Θάλασσα και η αρχιτεκτονική της έχει επηρεαστεί από την σουηδική και τη ρωσική κυριαρχία.

Μια πόλη γεμάτη πάρκα, λίμνες, γέφυρες και κανάλια που η καρδιά της χτυπά στο παλιό λιμάνι. Τα εντυπωσιακά νεοκλασικά της κτίρια συνυπάρχουν αρμονικά με τις μοντέρνες κατασκευές, καθώς θεωρείται η χώρα που πρωτοπορεί στο ντιζάιν σε διεθνές επίπεδο.

Περιπλανηθείτε στη λεωφόρο Esplanadi με τις γκαλερί τέχνης και θαυμάστε από κοντά τα αγάλματα των μεγάλων ανδρών της Φινλανδίας. Χαζέψτε την πραμάτεια των εμπόρων που απλώνεται στην προκυμαία και το παζάρι με τις αντίκες έξω από το Εθνικό Θέατρο.

Αξίζει να επισκεφθείτε την πλατεία της Γερουσίας που σχεδιάστηκε με πρότυπο τα μνημεία της Αγίας Πετρούπολης. Ο λευκός ναός Tuomiokirkko ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα κτίρια του 19ου αιώνα και εκεί πραγματοποιείται κάθε χρόνο ο εορτασμός της νέας χρονιάς.

Στην κυκλική εκκλησία Temppeliaukio κατασκευασμένη το 1969, η εντυπωσιακή ακουστική της οφείλεται στο ότι έχει χτιστεί μέσα σε έναν βράχο καθιστώντας ιδιαίτερες τις τελετές.

Ο κόκκινος καθεδρικός ναός Uspenskin δεσπόζει στο λόφο δίπλα από το λιμάνι, ενώ στο καμπυλωτό μουσείο τέχνης Kiasma φιλοξενούνται πίνακες και γλυπτά ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A very dark, mostly wet and mild Winter in Helsinki.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη James Wright (@that_jamesw) στις

Βίντεο: Soura Shakti