Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:02

Moorea: Η «κίτρινη σαύρα» της Ταϊτής (Βίντεο+φωτογραφίες)

Moorea: Η «κίτρινη σαύρα» της Ταϊτής (Βίντεο+φωτογραφίες)
Φωτο: mellita84

Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχετε ξανακούσει ποτέ γι’ αυτό το νησί. Το σίγουρο είναι ότι θα σας μαγέψει.

Το νησί Moorea βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της Ταϊτής, και αποτελεί τμήμα της Γαλλική Πολυνησίας.

Το ηφαιστειογενές αυτό νησί είναι ένας κρυμμένος παράδεισος που σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Στην πραγματικότητα το όνομά του είναι Mo’ore’a που σημαίνει «κίτρινη σαύρα» στην ταϊτινή γλώσσα. Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ταϊτή έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Moorea περνώντας με ένα Ferry boat απέναντι και είναι σίγουρο ότι δεν θα το μετανιώσουν.

Τα τιρκουάζ νερά και ο ήλιος που λάμπει πάνω από τους πράσινους, σμαραγδένιους βράχους σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι πραγματικά στον παράδεισο. Η πανέμορφη λιμνοθάλασσα κάνει την κάθεμια φωτογραφία που τραβιέται να μοιάζει επαγγελματική, λες και έχει υποστεί photoshop για να κοσμήσει το εξώφυλλο ταξιδιωτικού περιοδικού.

Στα καταπράσινα νερά διακρίνονται σπάνιοι κοραλλιογενείς ύφαλοι ενώ οι τουρίστες κολυμπούν μαζί με σπάνια ψάρια, σαλάχια, δελφίνια και... ευτυχώς όχι συχνά, καρχαρίες!

Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι δύο, η Piha’ena και η Papeto’ai στο ανατολικό και στο δυτικό μέρος του νησιού αντίστοιχα. Λόγω των εντυπωσιακών του τοπίων και της προσβασιμότητας του από την Ταϊτή, το νησί είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών από τη Δύση που επισκέπτονται τη Γαλλική Πολυνησία. Αποτελεί μάλιστα, τα πολύ τελευταία χρόνια, δημοφιλή προορισμό για μήνα του μέλιτος, για ζευγάρια που θέλουν να ξεφύγουν από τα πολύ γνωστά, κοσμοπολίτικα νησιά.

Αν και πολλοί επιλέγουν τα πανάκριβα, πολυτελή resort του νησιού για να μείνουν, υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να κάνει πιο «οικονομικές» διακοπές στο νησί καθώς υπάρχουν ξενοδοχεία με φυσιολογικές τιμές, ακόμη και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους δεν θέλουν σπα ή ιδιαίτερες παροχές. Όλοι εξάλλου μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο και την καυτή άμμο χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του νησιού είναι ότι ενδείκνυται και για όσους θέλουν να ξεκουραστούν αλλά και για τους πιο δραστήριους. Είτε κάποιος θέλει να κάνει απλώς ηλιοθεραπεία, ή λατρεύει το ψάρεμα ακόμη και το καγιάκ, το Moorea θα του προσφέρει ό,τι χρειάζεται. Ακόμη και αν δε θες να κάνεις τίποτα μπορείς απλώς να ξαπλώσεις στη λευκή άμμο και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα.

Η ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς τη περιοχή είναι ο Αύγουστος καθώς είναι ο ξηρότερος μήνας. Η μέση χαμηλότερη θερμοκρασία είναι οι 21 °C και η μέση υψηλότερη θερμοκρασία είναι οι 31 °C. Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ είναι οι 34 °C που σημαίνει ότι δεν θα υποφέρεις από καύσωνα. Βέβαια με τέτοια νερά δεν ενδιαφέρει και πολλούς αυτό...

Βίντεο: TEXAGONIA