Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 08:13

Tips για να πακετάρετε σαν επαγγελματίες - Οι αεροσυνοδοί αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Οι αεροσυνοδοί ταξιδεύουν συνέχεια σε όλο τον κόσμο και παραμένουν στους προορισμούς είτε για μερικές ώρες, μέρες ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η φύση της δουλειάς τους, τους έχει εκπαιδεύσει στην γρήγορη και αποτελεσματική προετοιμασία της βαλίτσας.

Μια ομάδα αεροσυνοδών μιλά για τα αντικείμενα που δεν ξεχνούν να πακετάρουν, τους τρόπους που πακετάρουν αποτελεσματικά και τις ενοχλητικές συνήθειες των επιβατών στην διαχείριση της βαλίτσας κατά την επιβίβαση και αποβίβαση.

Τι υπάρχει στη βαλίτσα τους

Η Κέλι Κινκάιντ, αεροσυνοδός μεγάλης αεροπορικής εταιρείας και μπλόγκερ, πάντα ταξιδεύει με ένα ζευγάρι σαγιονάρες, ανεξάρτητα από τον καιρό στον προορισμό της. Η Ταρέσα Φέργκιουσον, βλόγκερ και αεροσυνοδός, αποκαλύπτει στο κανάλι της στο Youtube ότι δεν πετάει ποτέ χωρίς την ενυδατική της κρέμα. Επίσης πάντα μέσα στην τσάντα της έχει έναν φορτηστή ηλεκτρονικών συσκευών. Η Ασλεϊ Σμιθ, αεροσυνοδός πίσω από το κανάλι του Youtube AshleySmithTV, έχει τέσσερα απαραίτητα αξεσουάρ στη βαλίτσα: μια ομπρέλα, ένα μικρό μαύρο φόρεμα, μαγιό και αντηλιακό. Αν χρειαστεί να ταξιδέψει σε προορισμό που της ανακοινώνεται την τελευταία στιγμή, πάντα είναι προετοιμασμένη για την παραλία, μια νύχτα έξω ή για βροχερό καιρό. Η αεροσυνοδός και Youtuber Στέλα Κόνολι, έχει πάντα μαζί της έξτρα εξοπλισμό όπως ακουστικά, φορτηστές και καλώδια που συνδέουν συσκευές για κάθε ενδεχόμενο.

Πώς πακετάρουν

Σύμφωνα με το μέγεθος της βαλίτσας, το πακετάρισμα μοιάζει με παιχνίδι Tetris. «Στην βαλίτσα μου, τα παπούτσια βρίσκονται πάντα στον πάτο, στη συνέχεια συμπληρώνω με ρούχα τυλιγμένα (για να μην τσαλακωθούν) και τα τοποθετώ πάνω από τα παπούτσια. Τα καλλυντικά του μπάνιου τα τοποθετώ στην άκρη της βαλίτσας. Το σημαντικό είναι να πακετάρετε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε». Επιπλέον, η Σμιθ συμβουλεύει να παίρνουμε ρούχα παρόμοιου χρώματος, ώστε να τα συνδυάσουμε με ένα ζευγάρι παπουτσιών, για εξοικονόμηση χρόνου και χρησιμοποιεί τσάντες παπουτσιών, αντί να τα τοποθετεί σε σακούλα μέσα στη βαλίτσα.

Η Κόνολι προτείνει να φοράμε τα «χοντρά» ρούχα (όπως μπουφάν, ζακέτες και παπούτσια) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ώστε να μην πιάσουν χώρο στη βαλίτσα.

Τι δεν πρέπει να κάνετε στην πτήση

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αεροσυνοδοί έχουν μερικές ενοχλητικές συνήθειες επιβατών κατά τη διάρκεια της πτήσης. Μια από αυτές είναι ότι οι επιβάτες θα θελήσουν να πάρουν ένα ρούχο ή αντικείμενο που βρίσκεται στη βαλίτσα στον ειδικό χώρο πάνω από το κεφάλι τους και όχι στην μικρή τσάντα που έχουν μαζί τους στη θέση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στους συνεπιβάτες, ακόμα και καθυστέρηση της απογείωσης. Οι βόλτες για αναζήτηση αντικειμένων στη βαλίτσα ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες, είναι άβολες και για το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Τέλος, οι αεροσυνοδοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε πολύχρωμες βαλίτσες, για να μην τις μπερδεύουμε με εκείνες των συνεπιβατών και να τις βρίσκουμε πιο εύκολα.

Πηγή: huffingtonpost