Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 08:32

Port Campbell: Οι «12 Απόστολοι» της Αυστραλίας (Βίντεο)

Οι «12 Απόστολοι» της Αυστραλίας δεν έχουν να κάνουν με το Χριστιανισμό, αλλά πρόκειται για κάποιους εντυπωσιακούς βράχους σε παραλία της Αυστραλίας.

Οι μεγάλοι βράχοι βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο Port Campbell και συγκεκριμένα σε μια ακτή αρκετών χιλιομέτρων στη Βικτώρια και δεσπόζουν επιβλητικά πάνω στην άμμο. Οι «Δώδεκα Απόστολοι» ή αλλιώς «Twelve Apostles» είναι ουσιαστικά μια ομάδα τεράστιων βράχων από ασβεστόλιθο, που στέκονται πάνω στην άμμο της παραλίας, ο ένας κοντά στον άλλον, εδώ και αιώνες. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια μια πολύ εντυπωσιακή εικόνα κατά μήκος της παραλίας.

Βέβαια δεν υπάρχουν 12 βράχοι, αλλά μόνο 9. Όμως οι Αρχές της Αυστραλίας αποφάσισαν να τους δώσουν το όνομα «Δώδεκα Απόστολοι» για τουριστικούς λόγους ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Το ύψος των βράχων φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι τα 50 μέτρα, ενώ κάποιοι έχουν υποστεί σημαντική κατάρρευση.

Οι βράχοι είχαν σχηματιστεί από τη διάβρωση: Οι απότομες και ακραίες καιρικές συνθήκες από το Νότιο Ωκεανό δημιούργησαν αρχικά σπηλιές από μαλακό ασβεστόλιθο στα βράχια τα οποία στη συνέχεια έγιναν καμάρες, και οι οποίες με τη σειρά τους κατέρρευσαν αφήνοντας αυτούς τους βράχους αποκομμένους στην άμμο. Λόγω της συνεχούς διάβρωσης στα βράχια αναμένεται να δημιουργηθούν στο μέλλον κι άλλοι «Απόστολοι», σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι «Δώδεκα Απόστολοι» προκαλούν το ενδιαφέρον αρκετών εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο οι οποίοι συρρέουν για να τους φωτογραφίσουν και να τους θαυμάσουν πριν καταρρεύσουν ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν μάλιστα διάφορες διαδρομές περιπάτου, πλατφόρμες προβολής, αλλά και βόλτες με ελικόπτερο οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά και από ψηλά αυτό το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.