Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 08:35

Τόμπστοουν - Η αυθεντική εμπειρία της Άγριας Δύσης (Βίντεο+φωτογραφίες)

Μια αυθεντική εμπειρία... Άγριας Δύσης περιμένει τους επισκέπτες της πόλης Τόμπστοουν στην Αριζόνα, η οποία μοιάζει βγαλμένη από σκηνικό ταινίας Φαρ Ουέστ.

Η ιστορική πόλη Τόμπστοουν στην Αριζόνα των ΗΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα… πιστολίδια της Άγριας Δύσης και την διάρκειας 30 δευτερολέπτων επική μονομαχία του Ο.Κ. Corral μεταξύ των αδερφών Ερπ και τους φίλους τους Ντοκ Χόλιντεϊ με τη συμμορία των Κλάντον- ΜακΛόρι στις 26 Οκτωβρίου του 1881.

Το Τόμπστοουν έζησε το πικ του κατά το 1877 όταν ανακαλύφθηκαν στην πόλη πολύ μεγάλα κοιτάσματα αργύρου, με αποτέλεσμα να καταφτάνουν σε αυτό επιχειρηματίες, έμποροι, εργάτες ακόμη και εγκληματίες, καταστρώνοντας σχέδια για το πώς θα επωφεληθεί ο καθένας από την πλευρά του από τα κοιτάσματα αργύρου.

Οι επισκέπτες της πόλης, σήμερα, θα νιώσουν πρωταγωνιστές σε ταινία Φαρ Ουέστ, με τα παλιομοδίτικα saloons να πλαισιώνουν εκατέρωθεν την οδό East Allen στην οποία συγκεντρώνονται και τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Τόμπστοουν όπως το Bird Cage Theatre και η εικονική αναπαράσταση του θρυλικού OK Corral.

Βίντεο: Open Lens