Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 08:54

CNT: Ελληνικό αξιοθέατο στα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης (pics)

Τα 20 πιο όμορφα σημεία στην Ευρώπη ανέδειξε το αμερικάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler, με μέρη από την Ιταλία και τη Μεσόγειο γενικότερα, μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο.

Ανάμεσά τους, για ακόμη μία φορά, και ένα ελληνικό αξιοθέατο, το οποίο κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πολύ υψηλή δεύτερη θέση.

Ένας πραγματικός παράδεισος, παρθένας φυσικής ομορφιάς 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους που εντυπωσιάζει όσους τον ανακαλύπτουν.

Το επιβλητικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, 2 χλμ. έξω από τη Σάμη, είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, που φιγουράρει σε λίστες με τις ομορφότερες γωνιές της γης.

Ανεπανάληπτη είναι η εμπειρία της βαρκάδας στη μικρή σπηλιά που φωτίζεται από την ανοιχτή οροφή, με τις ηλιαχτίδες να χαρίζουν υπέροχους χρωματισμούς στα διαυγή γαλαζοπράσινα νερά και τη σιωπή να σπάει μόνο το πλατσούρισμα των κουπιών.

Θα την προσεγγίσετε κατεβαίνοντας μια σκάλα μέχρι το σημείο που θα σας περιμένουν οι ευγενικοί βαρκάρηδες με τις μικρές βάρκες τους, για να σας συστήσουν αρχικά στην ιστορία της λίμνης και του σπηλαίου μέσα από τις διηγήσεις τους και εν συνεχεία στον φανταστικό τους κόσμο, μέσα από την βαρκάδα στα ήρεμα νερά της λίμνης.

Δείτε τους 20 προορισμούς της λίστας παρακάτω:

Μπιαρίτζ, Γαλλία

Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά

Δολομίτες, Ιταλία

Βράχια του Μοχέρ, Ιρλανδία

Κιάντι, Ιταλία

Οροσειρά Καύκασου, Γεωργία

Λαπωνία, Φινλανδία

Ανατολικά Καρπάθια, Ρουμανία

Λας Μεντούλας, Ισπανία

Νησιά Λοφότεν, Νορβηγία

Moravian Fields, Τσεχία

Giant's Causeway, Βόρεια Ιρλανδία

Königssee, Γερμανία

Micheldever Wood, Αγγλία

Ελβετικές Άλπεις, Ελβετία

Καταρράκτες Kravica, Βοσνία Ερζεγοβίνη

St. Kilda, Σκωτία

Ποταμός Soča, Σλοβενία

Kirkjufell, Ισλανδία

Zlatni Rat, Κροατία