Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 08:21

Airbnb: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές το 2019 (pics)

Αν βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης προορισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές σας, ίσως μπορείτε να πάρετε κάποιες ιδέες από τους προορισμούς που ακολουθούν παρακάτω και σύμφωνα με τις κρατήσεις της Airbnb αναδεικνύονται στους πιο δημοφιλείς για το καλοκαίρι του 2019.

Αντλώντας στοιχεία, λοιπόν, από τις κρατήσεις των επισκεπτών της η πλατφόρμα δημοσίευσε τη λίστα με εκείνους τους προορισμούς που σημείωσαν αύξηση κρατήσεων συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, και έτσι συγκαταλέγονται στους πλέον ανερχόμενους προορισμούς παγκοσμίως.

Αν και οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι στην λίστα θα φιγουράρουν προορισμοί όπως η Ρώμη, το Παρίσι ή η Νέα Υόρκη, προς έκπληξη όλων στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η πόλη Valenciennes, στη βόρεια Γαλλία, η οποία ιστορικά φημίζεται για τις δαντέλες της. Στην δεύτερη θέση είναι η πόλη Changsha στην Κίνα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουνάν, ενώ η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται από ακόμα μία ασιατική πόλη, την Matsudo στην Ιαπωνία.

Στις πιο δημοφιλείς χώρες συγκαταλέγεται το Πουέρτο Ρίκο, καθώς στο νησί της Καραϊβικής συμπεριλαμβάνονται τρεις από τους ανερχόμενους προορισμούς που βρέθηκαν στη λίστα.

Αυτοί είναι το Dorado, το Vieques και το Rio Grande στην έκτη, έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα.

Για όσους ταξιδεύουν μόνοι οι προορισμοί με την μεγαλύτερη ζήτηση είναι το Μεξικό και οι νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως Φλόριντα, Τέξας και Καλιφόρνια.

Τέλος, όπως αναφέρει το lonelyplanet, εκείνοι που πραγματοποιούν οικογενειακές διακοπές, είτε επιλέγουν προορισμούς με ονειρικές παραλίες είτε μέρη που τους προσφέρουν δραστηριότητες περιπέτειας, προτιμούν μέρη που φημίζονται για το φυσικό τους κάλλος όπως ο Καναδάς, η Γιούτα αλλά και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, είτε χώρες που είναι διάσημες για τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές ακτές τους, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία.