Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 08:00

AlphaRooms: Αυτές είναι οι πιο οικονομικές ευρωπαϊκές πόλεις (pics)

Το κόστος μιας τυπικής ημέρας σε μία από τις δημοφιλέστερες πόλεις στην Ευρώπη κυμαίνεται από 42 ευρώ στην Πράγα, έως 118 στο Λονδίνο, όπως αυτό διαμορφώνεται από την έρευνα του πρακτορείου κρατήσεων ξενοδοχείων AlphaRooms, η οποία αναλύει το κόστος ανά πόλη.

Για την διεξαγωγή του κόστους η έρευνα επεξεργάστηκε μια τυπική ημέρα περιήγησης στον εκάστοτε προορισμό συμπεριλαμβανομένων των τριών βασικών γευμάτων (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο), μίας μπύρας και ενός cocktail, δύο εισιτηρίων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς απλής διαδρομής και την είσοδο σε δύο αξιοθέατα. Στην έρευνα δεν συμπεριλήφθηκε το κόστος διαμονής.

Έτσι, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα οι πιο οικονομικές πόλεις με διαφορά από τις υπόλοιπες είναι η Πράγα με 42 ευρώ ημερήσιο κόστος και η Κωνσταντινούπολη με 43 ευρώ. Ακολουθούν το Άμστερνταμ, η Βιέννη, το Δουβλίνο και η Ρώμη που το ημερήσιο κόστος τους κυμαίνεται από 79-84 ευρώ.

Στις πιο ακριβές ευρωπαϊκές πόλεις κατατάσσονται το Παρίσι με 87 ευρώ ημερησίως και το Λονδίνο με 118 ευρώ. Η Αττάλεια, στην Τουρκία, με 31 ευρώ και το Benidorm, στην Ισπανία, με 95 ευρώ ημερησίως συμπεριλήφθηκαν, επίσης, στη μελέτη, ωστόσο δεν αποτελούν και τόσο δημοφιλείς προορισμούς για τους Αμερικάνους όπως οι παραπάνω δέκα πόλεις.

Στην έρευνα υπολογίστηκε και ξεχωριστά το κόστος σε κάθε πόλη μόνο για τα γεύματα, με το Λονδίνο να κατακτά την κορυφή του πιο ακριβού προορισμού με 59 ευρώ και το Παρίσι να ακολουθεί με διαφορά μόλις ενός ευρώ με 58. Στις μεσαίες θέσεις με κόστος 46-51 ευρώ συναντώνται και πάλι η Ρώμη, το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ και η Βιέννη, ενώ στις πιο οικονομικές επιλογές η Κωνσταντινούπολη και η Πράγα με μέσο ημερήσιο κόστος από 22 έως 24 ευρώ/ άτομο και για τα τρία γεύματα.