Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 08:13

Lonely Planet: Τα νησιά της Ελλάδας που θα κάνουν φέτος θραύση (pics)

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές, ωστόσο, την καλοκαιρινή περίοδο τα νησιά έχουν την τιμητική τους.

Μικρά και μεγάλα νησιά αποτελούν τόπος προορισμού χιλιάδων ταξιδιωτών που συρρέουν από κάθε γωνιά του πλανήτη για να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία, να συναντήσουν τον πολιτισμό της χώρας και να απολαύσουν τη θάλασσα.

Το Lonely Planet, επικαλούμενο το ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunvil, αποκαλύπτει τα ελληνικά νησιά που είναι λιγότερο γνωστά αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Και η αλήθεια είναι πως δεν είναι το μόνο, καθώς και το περιοδικό The Sunday Times Travel είχε φτιάξει τη δική του λίστα με τα ήσυχα ελληνικά νησιά. Ποια είναι αυτά που είχαν περισσότερες αναζητήσεις μεταξύ του 2018-19, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Lonely Planet;

Τα Κύθηρα, για τα οποία ο Guardian έχει μιλήσει εδώ και τέσσερα χρόνια, με τις υπέροχες παραλίες, τους καταρράκτες και την αρχιτεκτονική τους, είχαν τις περισσότερες αναζητήσεις για φέτος, ενώ ακολουθεί η Σάμος. Νησιά όπως η Λήμνος, η Κύθνος και η Χάλκη κεντρίζουν το ενδιαφέρον των τουριστών που θέλουν να βιώσουν τι πάει να πει ελληνικό νησί.

Ο διευθυντής της Sunvil για το πρόγραμμα της Ελλάδας δήλωσε: «Σήμερα όλο και περισσότεροι αναζητούν τα λιγότερο τουριστικά ή μυστικά νησιά. Είτε ψάχνουν να ξεφύγουν από την πολυκοσμία και τη δική τους πολυάσχολη ζωή ή απλά θέλουν να γεμίσουν την επιθυμία τους να γνωρίσουν τον κόσμο. Ξέρουμε ότι υπάρχει μια συγκίνηση όταν ανακαλύπτετε κάτι νέο και πρώτοι».

Χωριό της Σάμου με θέα το Αιγαίο

Η Σάμος, μπορεί να μην είναι από τα πιο γνωστά της χώρας στο εξωτερικό, ωστόσο, φαίνεται να κερδίζει έδαφος μεταξύ των ξένων επισκεπτών.

Ολα αυτά τα νησιά προσφέρουν εκτός από ειδυλλιακό περιβάλλον, εξαιρετικές τιμές, οι οποίες κρατούν τις διακοπές σε χαμηλό μπάτζετ.

Η λίστα με τα κορυφαία 10 ελληνικά νησιά είναι η εξής:

Κύθηρα (+340%)
Σάμος (+39%)
Λήμνος (+38%)
Κύθνος (+32%)
Χάλκη (+30%)
Κουφονήσια (+25%)
Μήλος (+23%)
Μεγανήσι (+22%)
Τήλος (+21%)
Κάρπαθος (+14%)