Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 08:55

Conde Nast Traveler: 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Costa Navarino (pics)

"Η πανέμορφη Πελοπόννησος είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Με περισσότερα από 4.500 χρόνια ιστορίας, η περιοχή αποτελεί μια ευχάριστη εναλλακτική λύση για ένα ταξίδι, ενώ στην νοτιοδυτική γωνία της βρίσκεται ένας από τους πιο φιλόδοξους προορισμούς της χώρας, η Costa Navarino", αναφέρει το  «Conde Nast Traveller», σε σχετικό του αφιέρωμα για τα 10 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο μαγευτικό resort της Μεσσηνίας.

Δείτε τις προτάσεις του γνωστού περιοδικού:

1) Αφεθείτε ανάμεσα στα καλύτερα resorts της Ευρώπης...

Το Westin Resort Costa Navarino και το The Romanos Luxury Collection Resort συγκαταλέγονται στα καλύτερα resorts της Ευρώπης. Τα ζευγάρια εντυπωσιάζονται από το The Romanos, ένα κομψό καταφύγιο που εκτείνεται κατά μήκος της ακτογραμμής της Μεσσηνίας. Οι πολυτελείς σουίτες και οι βίλες του συνδυάζονται έξυπνα με το φυσικό σκηνικό, με ιδιωτικές πισίνες, σεφ σε ετοιμότητα, ενώ διαθέτει και ελικοδρόμιο. Παράλληλα, το Westin είναι εξαιρετικά φιλικό προς την οικογένεια, αποτελούμενο από πέτρινα σπίτια και θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Στο συγκρότημα υπάρχουν δύο παιδικά κλαμπ. Όσο για τους γονείς μπορούν να απολαμβάνουν το ποτό τους στο μπαρ, δίπλα στην πισίνα.

2) Ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού

Το τοπίο γύρω από την Costa Navarino είναι θεαματικό, καθώς αποτελείται από ελαιώνες που μοιάζουν να τείνουν στο άπειρο. Υπάρχουν επίσης αμπελώνες όπου οι λάτρεις του κρασιού τους επισκέπτονται το φθινόπωρο, κάνοντας παράλληλα την γευστική τους δοκιμή σε διάφορες κατηγορίες.

3) Γνωρίστε τις Μεσσηνιακές γεύσεις

Πάρτε μαθήματα μαγειρικής του μεσσηνιακού πολιτισμού που γίνονται σε κάποιο κοντινό χωριό. Χρησιμοποιώντας συστατικά που προέρχονται από τους κήπους, μαθαίνετε να κάνετε χυλοπίτες, κέικ και πολύχρωμες ελληνικές σαλάτες, υπό την συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών.

4) Γίνετε δραστήριοι...

Στην Costa Navarino μπορείτε να αθληθείτε μέσα από πολλές δραστηριότητες, παίζοντας ρακέτα και μπόουλινγκ ενώ επίσης θα βρείτε, γήπεδα ποδοσφαίρου, εσωτερικούς τοίχους αναρρίχησης και δύο κορυφαία γήπεδα γκολφ. Δοκιμάστε σκανδιναβικές πεζοπορίες ή ορεινή ποδηλασία και αν αισθάνεστε τολμηροί, αναρρίχηση σε γκρεμούς και καταρράκτες.

5) Απολαύστε την εμπειρία ενός Spa

Κάντε κράτηση για μια επίσκεψη στο Anazoe Spa, σε έναν... λαβύρινθο ουσιαστικά θαλασσοθεραπευτικών θαλάμων, σπηλαίων πάγου, φυτικών σαουνών και ατμογεννητριών. Το ολοκληρωμένο μενού θεραπείας ενσωματώνει παραδοσιακά ελληνικά φάρμακα θεραπείας. Στον κήπο του Anazoe Spa με βότανα της περιοχής, οι επισκέπτες μπορούν να δουν, να μυρίσουν και να επιλέξουν το βότανο που θα προτιμούσαν για τη θεραπεία τους.

6) Πάρτε μέρος σε ένα εργαστήριο θεάτρου

Τα εργαστήρια αρχαίου ελληνικού θεάτρου με την καθοδήγηση θεατρολόγων, μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στον 6ο-2ο αιώνα π.Χ., για να εξερευνήσουν την κωμωδία, την τραγωδία και τη σάτιρα. Το ταξίδι στην ιστορία συνεχίζεται με ιδιωτικές ξεναγήσεις και διαδραστικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, στην εποχή του μυκηναϊκού και του βυζαντινού πολιτισμού, σε συνεργασία με την εταιρεία Discover Greek Culture.

7) "Δαμάστε" το νερό

Αγκαλιάζοντας μια έκταση μισού μιλίου του κόλπου του Ναυαρίνου, τα γαλαζοπράσινα νερά είναι ιδανικά για θαλάσσια σπορ. Δοκιμάστε να κάνετε paddle-boarding, wakeboarding, θαλάσσιο σκι, windsurfing, καγιάκ και ιστιοπλοΐα, ή να νοικιάστε ένα σκάφος για μια ημερήσια εκδρομή κατά μήκος της όμορφης ακτογραμμής.

8) Βυθιστείτε στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία

Η Πελοπόννησος είναι το κατάλληλο μέρος για να εμπλουτίσετε τις ιστορικές σας γνώσεις. Κάντε μια βόλτα με μια ομάδα ακαδημαϊκών, συζητώντας για τη σύγχρονη φιλοσοφία μέσα από τις διδασκαλίες του Πλάτωνα και του Σωκράτη. Το βράδυ, συγκεντρωθείτε στους ελαιώνες για να ακούσετε διάφορους ελληνικούς μύθους.

9) Γευματίστε εν πλω

Η εμπειρία αξέχαστων διακοπών συνεχίζεται στα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους, με το πολυτελές γιοτ Carmen Fontana για την ανακάλυψη νέων προορισμών ή και για ένα ξεχωριστό δείπνο. Αφήστε τα παιδιά σας στο κέντρο απασχόλησης Sandcastle, οργανώστε ένα κοκτέιλ πάρτι με τους φίλους σας και παραμείνετε στο πλοίο για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα.

10) Εξερευνήστε τη γύρω περιοχή

Περιπλανηθείτε στο Ανδρομονάστηρο, ένα αξιοθαύμαστο μοναστήρι του 13ου αιώνα με πανέμορφες αρχαίες τοιχογραφίες και στην συνέχεια επισκεφθείτε το κάστρο της Μεθώνης. Επίσης, μην παραλείψετε να κάνετε ένα ταξίδι στην Βοϊδοκοιλιά, μια από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.