Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 08:00

SpaSeekers: Οι δέκα πιο χαλαρωτικές πόλεις στην Ευρώπη

Το βρετανικό τουριστικό γραφείο SpaSeekers διεξήγαγε έρευνα ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις αναφορικά με το πόσο χαλαρωτική είναι η καθεμία και τι εμπειρίες χαλάρωσης προσφέρει στους επισκέπτες της.

Λαμβάνοντας υπόψη έξι συγκεκριμένους παράγοντες –την κίνηση της κάθε πόλης, το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι κάτοικοί της, το βιοτικό επίπεδο, την πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το πόσο κοντά στην ακτογραμμή είναι, το πόσο πολυσύχναστο είναι το αεροδρόμιό της– κατέληξαν στις δέκα κορυφαίες που ενδείκνυνται για εκείνους τους ταξιδιώτες που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την χαλάρωση και την ηρεμία.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, της λίστας φιγουράρει η Κοπεγχάγη, με το Λουξεμβούργο να ακολουθεί στη δεύτερη και το Ταλίν στην Εσθονία στην τρίτη θέση. Τέταρτο συναντάται το Ελσίνκι, στη Φινλανδία, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από το Ζάγκρεμπ, στην Κροατία.

Το Βίλνιους στη Λιθουανία, η Στοκχόλμη στη Σουηδία και η Ρίγα στη Λετονία ακολουθούν στην έκτη, έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, με τη Μάλτα να συναντάται μία θέση πριν το τέλος και την Αθήνα να ολοκληρώνει την κορυφαία δεκάδα.

Σε αντίθεση, μάλιστα, η Σόφια, το Παρίσι και το Άμστερνταμ δεν συνιστώνται σε όσους αναζητούν ένα ήρεμο και ευχάριστο break καθώς οι παραπάνω συνιστώσες δεν δώσανε τα επιθυμητά αποτελέσματα.