Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 08:17

Daily Mail: Το μυστικό καταφύγιο της Πελοποννήσου για τις γυναίκες που θέλουν να χάσουν βάρος (pics)

Το Euphoria Retreat είναι ο πρώτος ολιστικός προορισμός ευεξίας στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία της χώρας.

Το Forbes, πέρυσι, το είχε ξεχωρίσει και κάλεσε τους αναγνώστες του να το επισκεφτούν προκειμένου να βρουν την γαλήνη που χρειάζονται.

Το Euphoria Retreat βρίσκεται μέσα στη φύση, μία ώρα μακριά από την Καλαμάτα και υπόσχεται να αναζωογόνηση σώμα και πνεύμα. Η Daily Mail βρέθηκε εκεί χάρη στην Τζέιν Αλεξάντερ η οποία μοιράστηκε την εμπειρία της σε μια προσπάθεια να χάσει βάρος για λόγους υγείας. Η Τζέιν είχε δοκιμάσει τα πάντα, καταφεύγοντας και σε ακραίες μεθόδους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πέτρες στη χολή της. Αλλά ούτε αυτό δεν την πτόησε και συνέχισε.

Η παθολόγος της είπε πως το θέμα ήταν το λίπος της. «Είναι γενετικό» της είπε. Τα κιλά που είχε χάσει τα ξαναπήρε και η Τζέιν κατάλαβε πως το ζήτημα ήταν η σχέση που είχε με το βάρος και το φαγητό.

Τότε άκουσε για το Euphoria Retreat, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το νέο «IT» σπα για τις γυναίκες που δεν μπορούν να χάσουν βάρος. Το ξενοδοχείο προσφέρει το πρόγραμμα Nutrigenomics με επικεφαλής τον μοριακό διαιτολόγο Γιώργο Λέων, ο οποίος εξετάζει τι συμβαίνει στο σώμα μέχρι το κυτταρικό επίπεδο.

Η Τζέιν από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στην Καλαμάτα και υπεβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και γνωρίζει την Αντωνία Βασιλάκου η οποία μαθαίνει τις διατροφικές της συνήθειες της νέας επισκέπτριας. Της είπε ότι έτρωγε πόριτζ για πρωινό, συνήθεια που την βρήκε εκπληκτική, ωστόσο, το μεσημεριανό και το βραδινό την άφησαν άφωνη. Η Τζέιν έτρωγε μερικές φέτες του τοστ και κουάκερ για μεσημεριανό και βραδινό, αντίστοιχα.

«Εχετε αδύνατα χέρια και πόδια», είπε ο Δρ Λέων, ο οποίος ήταν μαζί με τον συνάδελφό του Δρ Γιάννη Χαριζάνη, ειδικό στον μεταβολισμό, και πρόσθεσε: «Αλλά η μέση σου αποθηκεύει λίπος». Το πρόβλημα δεν ήταν το βάρος της αλλά πρώτα οι ορμόνες της και το λίπος που είχε στη μέση της, το οποίο ευθύνεται για πολλά προβλήματα, όπως καρδιακά.

Οι γιατροί της έδειξαν αναλυτικά τι συμβαίνει στο σώμα της, με τις ορμόνες της και της έδειξαν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε. Σε γενικές γραμμές, είχε πάρα πολλές ορμόνες του στρες, πάρα πολύ χοληστερόλη και πάρα πολύ ουρικό οξύ. Το συκώτι της ήταν «εξαντλημένο», όπως και το ανοσοποιητικό της σύστημα.

«Η υγεία μας είναι στα χέρια μας. Είναι θέμα επιλογής. Μπορούμε να αρχίσουμε να την επαναφέρουμε», της είπε ο γιατρός.

 Η Τζέιν έπρεπε να χάσει 19 κιλά αλλά αυτή τη φορά θα το έκανε με σωστό τρόπο, με διατροφή και άσκηση. Στόχος της ήταν να αλλάξει τον μεταβολισμό της και αυτό θα το κατάφερνε με τρία κύρια γεύματα, δύο ή τρία σνακ, ανά τρεις ώρες.

Η ίδια γράφει στην DailyMail πως ήταν το περισσότερο που έχει φάει στη ζωή της. Το πρωί έτρωγε ομελέτα με σαλάτα ή κουάκερ με καρύδια και μούρα. Επινε αντιοξειδωτικό smoothie, ενώ το μεσημέρι έτρωγε σούπα και ακολουθούσε σαλάτα με ψάρι ή κοτόπουλο με λαχανικά. Το απογευματινό είχε ένα μπισκότο πρωτείνης ή γιαούρτι με φρούτα και το δείπνο πρωτεΐνη και λαχανικά.

«Προσαρμόζουμε τη διατροφή στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε ατόμου», δηλώνει ο Δρ. Λέων. «Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα τρόφιμα και όχι συμπληρώματα. Είναι ο ασφαλέστερος, πιο απλός, πιο υγιεινός τρόπος», τονίζει.

Η Τζέιν πήγαινε γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα, κάνοντας αερόβια άσκηση και έκανε γρήγορο περπάτημα μία ώρα την ημέρα.

Από το πρόγραμμά της δεν έλειπε ο διαλογισμός και η γιόγκα προκειμένου να μειώσει τα επίπεδα στρες, αλλά και το μασάζ για να απομακρύνει την ένταση. Παράλληλα, έκανε και ThetaHealing, μια εμπειρία που βοηθά να μάθει στο πώς η συναισθηματική ενέργεια επηρεάζει την υγεία. Από εκεί προέκυψε πως αισθάνεται μια βαθιά έλλειψη ασφάλειας, η οποία ξεκίνησε από τη μήτρα. Ερευνες, όπως σημειώνει, δείχνουν πως ένα τραύμα μπορεί να μεταδοθεί στη μήτρα και να επηρεάσει τα γονίδια. Η μητέρα της υποσιτιζόταν, οπότε φαίνεται αυτό να την έχει επηρεάσει. «Ηταν μια ενδιαφέρουσα θεωρία», λέει.

Η Μαρίνα Εφραίμογλου, ιδιοκτήτρια του Euphoria spa, υπογραμμίζει πως το πρόγραμμα «δεν είναι γρήγορη λύση. Η δουλειά αρχίζει πραγματικά όταν επιστρέφουν στο σπίτι. Μερικοί βάζουν βάρος στην αρχή, αλλά στις εβδομάδες που ακολουθούν, αρχίζουν να το ρυθμίζουν».

Το πρόγραμμα Nutrigenomics δεν τελειώνει, όταν φεύγει ο επισκέπτης από το σπα. Για τρεις μήνες μιλά με τους ειδικούς μέσω Skype και έχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις οδηγίες διατροφής και άσκησης.

Επιστρέφοντας σπίτι της, η Τζέιν σχεδίαζε τα γεύματά της και το μαγείρεμα για εκείνη έμοιαζε με μια πλήρως απασχόλησης δουλειά.

«Πήγα στο Euphoria spa πιστεύοντας πως θα μου δώσουν μια μαγική σφαίρα», γράφει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας: «Δεν ήταν μια περίπτωση απώλειας βάρους για να δείχνω καλύτερα με το μπικίνι μου, αλλά μια προσπάθεια να είμαι υγιής».