Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 08:07

Conde Nast Traveler - Ελληνικό μνημείο ανάμεσα στα 30 κορυφαία παγκοσμίως (pics)

Οι συντάκτες, οι συνεργάτες και οι ειδικοί στο ταξίδι του παγκοσμίου φήμης αμερικάνικου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler ανέδειξαν τα 30 αξιοθέατα παγκοσμίως, που παρόλη την πολυκοσμία και την αναμονή στην ουρά, αξίζει κανείς να επισκεφτεί.

Είναι δυνατόν, λοιπόν, να επισκεφτεί κάποιος τη Ρώμη και να μην βρεθεί στο Βατικανό, να ταξιδέψει στο Λονδίνο και να μην επισκεφτεί τον περίφημο Πύργο του Λονδίνου ή να φτάσει μέχρι το Πεκίνο και να παραλείψει μια στάση στο εντυπωσιακό Σινικό Τείχος;

Το ελληνικό μνημείο που κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα των ειδικών, συναντάται στην όγδοη θέση, αφήνοντας πίσω του δημοφιλή αξιοθέατα όπως η Bασιλική της Sacre Coeur στο Παρίσι, το Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη, το Grand Canyon στην Αριζόνα, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία κ.α.

Στην κορυφή της λίστας αναρριχήθηκε η Πέτρα στην Ιορδανία, ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου, δεύτερο ακολουθεί το Βατικανό στη Ρώμη με την περίφημη Καπέλα Σιστίνα , ενώ την πρώτη τριάδα κλείνουν οι καταρράκτες Victoria, στα σύνορα της Ζάμπιας με τη Ζιμπάμπουε.

Τέταρτο συναντάται το σύμπλεγμα ναών Angkor Wat, ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη Siem Reap στην Καμπότζη και πέμπτο το επιβλητικό Σινικό Τείχος στο Πεκίνο, το μεγαλύτερο ανθρώπινο οικοδόμημα στον κόσμο.

Δύο θέσεις πριν το ελληνικό μνημείο βρίσκονται τα νησιά Γκαλαπάγκος στο Εκουαδόρ, τα ηφαιστειακής προέλευσης νησιά στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ μία θέση πριν την Ελλάδα συναντάται ο Τερματικός Σταθμός Grand Central στη Νέα Υόρκη, από τους μεγαλύτερους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Μεγάλο Μήλο.

Το ελληνικό μνημείο που συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Conde Nast Traveler καταλαμβάνοντας την υψηλή όγδοη θέση, δεν είναι άλλο από την πολυφωτογραφημένη Ακρόπολη.

Όπως αναφέρει η συντάκτρια Lale Arikoglu «περπατώντας στο κέντρο της Αθήνας είναι σχεδόν αδύνατο να μην αντιληφθεί κανείς την επιβλητική παρουσία της Ακρόπολης». Το πιο σημαντικό και εντυπωσιακό αξιοθέατο ολόκληρης της χώρας, στέκει υπερήφανο στο πέρασμα των αιώνων, διατηρώντας ζωντανή την αίγλη του παρελθόντος.

Η συντάκτρια συμβουλεύει τους αναγνώστες του περιοδικού να επισκεφτούν την Ακρόπολη νωρίς το πρωί, τόσο για να αποφύγουν τα πλήθη όσο και για να προλάβουν τις υψηλές θερμοκρασίες (κατά την διάρκεια του καλοκαιριού) κάτω από τον ζεστό, ελληνικό ήλιο.

Στην περίπτωση που και πάλι κάποιος επισκέπτης δεν θέλει να συναναστραφεί με τόσο κόσμο η Lale Arikoglu προτείνει την εναλλακτική της επίσκεψης στο λόφο του Άρειου Πάγου, βορειοδυτικά της Ακρόπολης, απ’ όπου η θέα τόσο σε αυτήν όσο και στην πόλη κόβει την ανάσα.

Αναλυτικά η λίστα έχει ως εξής:

Petra, Jordan

 

Vatican Museums, Vatican City

Victoria Falls, Zambia and Zimbabwe border

Angkor Complex, Siem Reap

Great Wall of China, Beijing

Galapagos Islands, Ecuador

Grand Central Terminal, New York

Acropolis, Athens

Machu Picchu, Peru

Pyramids of Giza, Egypt

Table Mountain, Cape Town

Great Barrier Reef, Australia

Berlin Wall (East Side Gallery), Berlin

Yellowstone National Park, Wyoming

Forbidden City, Beijing

Gardens by the Bay, Singapore

Uffizi Gallery, Florence

Golden Gate Bridge, San Francisco

Sacré-Coeur, Paris

Neuschwanstein Castle, Schwangau, Germany

Grand Bazaar, Istanbul

Grand Canyon, Arizona

Shibuya Crossing, Tokyo

Taj Mahal, Agra

Victoria Peak, Hong Kong

The Pantheon, Rome

 

Tiger’s Nest, Bhutan

Tower of London, London

Sagrada Familia, Barcelona

Las Vegas Strip, Las Vegas