Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 08:46

Conde Nast Traveler - Ελληνική πόλη ανάμεσα στις 35 καλύτερες της Γηραιάς Ηπείρου (pics)

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αναγνώστες του διεθνούς Conde Nast Traveler δείχνουν την αγάπη τους για την Ελλάδα, μέσω των ετήσιων βραβείων αναγνωστών του ταξιδιωτικού περιοδικού.

Μετρώντας εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από τους αναγνώστες του περιοδικού, λοιπόν, οι ιθύνοντες των βραβείων 2018 Readers' Choice Awards κατέληξαν στη λίστα με τις 35 Καλύτερες Πόλεις στην Ευρώπη, μία λίστα που περιλαμβάνει αρκετά ετερόκλητες πόλεις μεταξύ τους, που αποδεικνύουν τόσο την διαφορετικότητα της Γηραιάς Ηπείρου, όσο και των ταξιδιωτών που την επιλέγουν.

Η ελληνική πόλη που κατατάσσεται στην 24η θέση της λίστας, δεν είναι άλλη από την Αθήνα, η οποία κάνει το ντεμπούτο της στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στις σταθερές αξίες παραμένουν διαχρονικοί και δημοφιλείς προορισμοί όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, χωρίς ωστόσο να βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών των ταξιδιωτών.

Στις πρώτες θέσεις παρατηρούνται μητροπόλεις της κεντρικής Ευρώπης με την πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, να βρίσκεται στην κορυφή όλων και τις Σάλτσμπουργκ (επίσης Αυστρία) και Αμβούργο (Γερμανία) να την ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Η πρώτη πεντάδα κλείνει με δύο πανέμορφες πόλεις της Ελβετίας, τη Λουκέρνη στην τέταρτη και τη Βασιλεία στην πέμπτη θέση, ενώ στην έκτη και έβδομη θέση συναντώνται δύο γερμανικές πόλεις, η Κολωνία και η Νυρεμβέργη.

Όγδοη ακολουθεί η παραμυθένια Φλωρεντία, στην καρδιά της Τοσκάνης στην Ιταλία και ένατη (προς έκπληξη όλων, αν αναλογιστεί κανείς τη δημοφιλία του) το λαμπερό Παρίσι. Η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Βαρκελώνη, ενώ αρκετά δημοφιλείς προορισμοί όπως το Λονδίνο και η Ρώμη, βρίσκονται αρκετά πιο κάτω στη λίστα.

Αναλυτικά η λίστα έχει ως εξής:

35. Oslo, Norway

34. San Sebastián, Spain

33. Lisbon, Portugal

32. Copenhagen, Denmark

31. Valenica, Spain

30. Cork, Ireland

29. Granada, Spain

28. Seville, Spain

27. Bilbao, Spain

26. Rome, Italy

25. Zurich, Switzerland

24. Athens, Greece

23. Stockholm, Sweden

 

22. Istanbul, Turkey

21. Avignon, France

20. Edinburgh, Scotland

19. Lyon, France

18. Venice, Italy

17. Amsterdam, the Netherlands

16. Porto, Portugal

15. Tallinn, Estonia

14. Budapest, Hungary

13. London, England

12. Madrid, Spain

11. Antwerp, Belgium

10. Barcelona, Spain

9. Paris, France

8. Florence, Italy

7. Nuremberg, Germany

6. Cologne, Germany

5. Basel, Switzerland

4. Lucerne, Switzerland

3. Hamburg, Germany

2. Salzburg, Austria

1. Vienna, Austria