Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 08:18

Λειψία - Ταξίδι «στο μικρό Παρίσι» της Σαξονίας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Η μεγαλύτερη πόλη της Σαξονίας συνδυάζει αρ νουβό αρχιτεκτονική, μουσική παράδοση και έντονη πολιτιστική ζωή.

Η Λειψία έγινε γνωστή στο πρόσφατο παρελθόν ως η πόλη των ηρώων, παίζοντας κομβικό ρόλο το 1989 στο κίνημα ενάντια στο καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας με μαζικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από εκεί τον Μάιο και εξαπλώθηκαν σε όλη τη Γερμανία.

Με γραφικούς πεζόδρομους, μεγάλα καταπράσινα πάρκα και μουσική παράδοση συνδεδεμένη με προσωπικότητες όπως ο Μπαχ και ο Βάγκνερ, το «μικρό Παρίσι», όπως αποκαλούσε ο Γκαίτε τη Λειψία, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον ταξιδιώτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο του Μπαχ που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που κλέβει την παράσταση με το πολυτελές νεοκλασικό εσωτερικό της. Ακόμη, το Παλιό Δημαρχείο που δεσπόζει στην τεράστια πλατεία της κεντρικής αγοράς από το 1556 και σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο Ιστορίας της πόλης.

Για τους λάτρεις της φύσης, υπάρχει ο ζωολογικός κήπος της Λειψίας, με θεματικά πάρκα και ένα τεράστιο τροπικό δάσος με πάνω από 40 είδη εξωτικών ζώων και 500 διαφορετικά είδη δέντρων και φυτών. Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει όλη την πολιτική ιστορία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και την επανένωση των δύο Γερμανιών το 1990 στο Leipzig Forum of Contemporary History.

Βίντεο: Wieland Günzel