Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 08:48

Περιήγηση στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Με μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική και υψηλή αισθητική το Ντίσελντορφ είναι μια εξωστρεφής μητρόπολη που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Η πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας αποτελεί λίκνο της μόδας και των τεχνών, καθώς σχεδιαστές από όλο τον κόσμο εισρέουν για τα fashion shows, ενώ η πόλη έχει να επιδείξει τις δικές της διάσημες υπογραφές καταξιωμένων designers.

Η πασαρέλα-προκυμαία στο Ρήνο με τα φουτουριστικά κτίρια, το ιστορικό κέντρο Altstadt γνωστό και ως «το μακρύτερο μπαρ του κόσμου» και η πλατεία Burzplatz αποτελούν κάποια από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την αριστοκρατική «λεωφόρο των Βασιλέων», Königsallee με τις πολυτελείς μπουτίκ και τις βιτρίνες των ευρωπαϊκών οίκων υψηλής ραπτικής. Ακόμη, το Μουσείο Γκαίτε που στεγάζεται σε ένα αριστοκρατικό παλάτι του 1772 στην άκρη του κήπου Hofgarten και τον Πύργο των Τηλεπικοινωνιών που κατασκευάστηκε το 1981 και υψώνεται στα 240,5 μέτρα πάνω από τα νερά του Ρήνου.

Χτισμένο στο κέντρο του Ντίσελντορφ, το Μουσείο Kunstpalast φιλοξενεί στεγάζει μεσαιωνικά γλυπτά, έργα της σχολής ζωγραφικής και εξπρεσιονισμού του Ντίσελντορφ και εκθέσεις σύγχρονης φωτογραφίας.

Ένα από τα ωραιότερα μπαρόκ παλάτια του 18ου αιώνα βρίσκεται στο Πάρκο Benrath και στο εσωτερικό του στεγάζονται τα Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας των Κήπων, Φυσικής και Ιστορίας.

Ο επισκέπτης θα ανακαλύψει την έντονη πολιτιστική ζωή στο Μουσείο Κινηματογράφου Ντίσελντορφ και το μουσείο τέχνης Kunstsammlung Nordrhein – Westfalen με έργα των Πικάσο, Ματίς, Μοντριάν καθώς και Αμερικανών εκπροσώπων της ποπ αρτ.

Βίντεο: Alex Assenmacher