Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 08:31

Μπέρμιγχαμ - Περιπλάνηση στην «Καρδιά της Αγγλίας» (Βίντεο+φωτογραφίες)

Μια σύγχρονη μητρόπολη του πολιτισμού, της κουλτούρας και του εμπορίου βρίσκεται στη γεωγραφική καρδιά της Αγγλίας.

Το Μπέρμιγχαμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας και κερδίζει τον επισκέπτη με τα εντυπωσιακά μουσεία, τα δαιδαλώδη γραφικά κανάλια, τις γκαλερί και τις πρωτοποριακές θεατρικές σκηνές.

Οι κάτοικοι της αποκαλούνται «Brummies», καθώς συχνά η ίδια η πόλη αποκαλείται με το λαϊκό προσωνύμιο «Brum». Η πόλη που έγινε γνωστή ως «θερμοκήπιο» της Βιομηχανικής Επανάστασης στη Μεγάλη Βρετανία, αποτελεί σήμερα γαστρονομικό προορισμό.

Η πατρίδα του Τζον Τόλκιν, με τα μυστικά τοπία που τον ενέπνευσαν να συλλάβει τη Μέση Γη στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Όζι Όσμπορν κρύβει μυριάδες εκπλήξεις για τον ταξιδιώτη. Κατά την βικτωριανή εποχή ήταν διάσημη ως «Το εργαστήριο του κόσμου» και η «Πόλη των 1000 Τεχνών.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φιλίππου, τη Γκαλερί Τέχνης του Μπέρμιγχαμ, το επιβλητικό δημαρχείο, τη βιβλιοθήκη και το Πάρκο Sutton.

Στην περιοχή Μπάλτι Τράιανγκλ, μπορεί να γευτεί κανείς αυθεντική πακιστανική κουζίνα και να ανακαλύψει τα μοντέρνα μπαρ και καφέ του Γκας Στριτ Μπέιζιν ή το Εθνικό κέντρο θαλάσσιας ζωής.

Βίντεο: brumtownvloggers