Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 08:17

SpaSeekers: Τα δέκα πιο αγαπημένα ηλιοβασιλέματα στο Instagram (pics)

«Τη μαγεία δεν την πιάνεις με την ερμηνεία της μαγείας, πόσο μάλλον με την περιγραφή της ερμηνείας της μαγείας. Ή κελαηδάς ή σωπαίνεις. Δε λες: αυτό που κάνω είναι κελαηδητό!».

Ο Οδυσσέας Ελύτης περιγράφει τη μαγεία. Αυτή που αισθάνεται κανείς όταν αντικρίζει ένα ηλιοβασίλεμα. Εκεί που οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν τα συναισθήματα που γεννούν τα υπέροχα χρώματα που γεμίζουν το τοπίο.

Στην εποχή των social media, εκατομμύρια φωτογραφίες από υπέροχα ηλιοβασιλέματα σε όλον τον κόσμο κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Το 2017 για παράδειγμα, όπως αναφέρει το dailymail, 286 εκατομμύρια φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστεί το ηλιοβασίλεμα, δημοσιεύθηκαν στο Instagram.

Η ιστοσελίδα SpaSeekers.com συγκέντρωσε τις δέκα πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για να παρακολουθήσει κανείς το ηλιοβασίλεμα με βάση τις αναρτήσεις των χρηστών.

Αναλυτικά:

10. Ίμπιζα (Ισπανία) - 1,01 εκατομμύρια posts

9. Πουκέτ (Ταϊλάνδη) - 1,05 εκατομμύρια posts 

8. Μουμπάι (Ινδία) - 1,07 εκατομμύρια posts 

7. Μόσχα (Ρωσία) - 1,2 εκατομμύρια posts

6. Μείζον Λονδίνο (Αγγλία) - 1,2 εκατομμύρια posts

5. Σίδνεϊ (Αυστραλία) - 1,3 εκατομμύρια posts 

4. Παρίσι (Γαλλία) - 1,3 εκατομμύρια posts

3. Μπαλί (Ινδονησία) - 1,4 εκατομμύρια posts

2. Σικελία (Ιταλία) - 1,7 εκατομμύρια posts 

1. Καλιφόρνια (ΗΠΑ) - 5,7 εκατομμύρια posts

«Κάντε παύση για ένα δευτερόλεπτο, αναπνεύστε σε αυτές τις αποχρώσεις του παστέλ και της φωτιάς και ονειρευτείτε λίγο ανεξαρτήτως του που βρίσκεστε», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ιστοσελίδας, Τζέισον Γκόλντμπεργκ.

«Η παρακολούθηση ενός ηλιοβασιλέματος μπορεί να φέρει πολλά άλλα πράγματα στη ζωή σας όπως επίσης μια καλή φωτογραφία στο Instagram. Τα ηλιοβασιλέματα ενισχύουν την ευημερία, ενθαρρύνουν την περιπέτεια και ηρεμούν τις αισθήσεις».