Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 08:26

Μονακό - Ταξίδι στο πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής (Βίντεο+φωτογραφίες)

Με θέα στα πεντακάθαρα γαλάζια νερά της Μεσογείου, το Πριγκιπάτο του Μονακό είναι μια μικρή πόλη - κράτος και το δεύτερο μικρότερο ανεξάρτητο κράτος του κόσμου, μετά το Βατικανό.

Περιβάλλεται στις τρεις πλευρές του από τη Γαλλία, ενώ η τέταρτη εκτείνεται σε μια λωρίδα γης μήκους 4.100 μέτρων πάνω στις βραχώδεις ακτές της Μεσογείου, ανάμεσα στη Γαλλική και την Ιταλική Ριβιέρα.

Είναι ένα μέρος φημισμένο για την πολυτέλεια και τον πλούτο του και βρίσκεται υπό την ηγεσία του οίκου των Γκριμάλντι.

Με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, το άκουσμα της λέξης Μονακό φέρνει στον νου εικόνες με θαλαμηγούς, πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα.

Το Μόντε Κάρλο είναι πόλη του Μονακό και είναι συνυφασμένο με την υψηλή ευημερία και το διεθνές jet set. Το διάσημο τουριστικό θέρετρο, φιλοξενεί το διάσημο καζίνο της πόλης και το ετήσιο Grand Prix της Formula 1.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Παλάτι των Grimaldi, την επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου πάνω στο βράχο του Μονακό.

Στη μεγάλη πλατεία του Παλατιού θα δει την εντυπωσιακή αλλαγή της φρουράς και θα απολαύσει τη θέα των δύο λιμανιών, La Condami- ne και Port Hercule, από το «μπαλκόνι» της πλατείας.

Γύρω από το Παλάτι απλώνεται το παλιό κομμάτι της πόλης, με στενά δρομάκια, παραδοσιακές κατοικίες και καταστήματα αναμνηστικών. Στο Ωκεανογραφικό Μουσείο ο επισκέπτης θα δει από κοντά περισσότερα από 4 χιλιάδες είδη ψαριών, καθώς και αντίγραφα παλαιών πλοίων, βαθυσκάφη και σπάνιο καταδυτικό εξοπλισμό.

Βίντεο: Around The World 4K