Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 08:43

Agoda: Ποιες συμπεριφορές τουριστών ενοχλούν τους συνταξιδιώτες τους

Τις συμπεριφορές και συνήθειες των τουριστών που ενοχλούν τους συνταξιδιώτες τους αποκαλύπτει σε έρευνά του το online τουριστικό γραφείο Agoda.

Οι ταξιδιώτες που προκαλούν θόρυβο (57%), οι «κολλημένοι» με τις φορητές συσκευές (47%) και όσοι δεν σέβονται τον πολιτισμό του προορισμού (46%) βρίσκονται στην κορυφή των πιο ενοχλητικών τουριστών, σύμφωνα με την έρευνα της Agoda, η οποία διεξήχθη από την ανεξάρτητη εταιρία ερευνών αγοράς, YouGov, τον Ιούνιο σε δείγμα 10.384 ατόμων από το Ην. Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, την Ταϋλάνδη και την Κίνα.

Οι μεγάλες ομάδες ξεναγήσεων και όσοι λατρεύουν τις φωτογραφίες σέλφι (36% και 21% αντίστοιχα) ακολουθούν στην κατάταξη με τις πιο ενοχλητικές συμπεριφορές ταξιδιωτών.

Οι Κινέζοι ταξιδιώτες έχουν τη μεγαλύτερη ανοχή στις σέλφι, με μόλις το 12% να ενοχλείται ενώ οι Αυστραλοί έχουν τη μικρότερη ανοχή αφού το 31% ενοχλείται.

Ο μη σεβασμός στον πολιτισμό της περιοχής ενοχλεί ιδιαίτερα τους ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη (63%), τις Φιλιππίνες (61%) και τη Μαλαισία (60%), αλλά, σε μικρότερο βαθμό, και τους Κινέζους (21%) και τους Ταϊλανδούς (27%). Η συμπεριφορά αυτή ενοχλεί επίσης τους μισούς Βρετανούς και τα 2 πέμπτα των Αμερικανών.

Σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες από όλες τις χώρες που μετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ενόχληση από συνταξιδιώτες τους που δεν αποχωρίζονται τις φορητές συσκευές. Τη μεγαλύτερη ενόχληση ανέφεραν οι Βιετναμέζοι (59%) και τη μικρότερη οι Ταϊλανδοί (31%).

Οι μοναχικοί ταξιδιώτες αφιερώνουν σχεδόν 2 ώρες την ημέρα στις φορητές συσκευές τους κατά τη διάρκεια των διακοπών (117 λεπτά), δηλαδή 15% περισσότερο χρόνο σε σχέση με τα ταξίδια στα οποία έχουν φίλους (100 λεπτά) και 26% περισσότερο σε σχέση με τις οικογενειακές διακοπές (86 λεπτά).

Οι Αμερικανοί αποτελούν τη μοναδική εξαίρεση, αφού κατά μέσο όρο δαπανούν το λιγότερο χρόνο στις συσκευές τους όταν ταξιδεύουν μόνοι (62 λεπτά) σε σύγκριση με τα οικογενειακά ταξίδια (66 λεπτά) και τα ταξίδια μαζί με φίλους (86 λεπτά).