Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 08:57

Βαραδέρο - Ειδυλλιακές στιγμές στο μεγαλύτερο θέρετρο της Καραϊβικής (Βίντεο+φωτογραφίες)

Μια ατελείωτη παραλία που εκτείνεται σε δέκα χιλιόμετρα, όπου ο Αλ Καπόνε διοργάνωνε πάρτι που τελείωναν, αφότου ο ήλιος είχε ανέβει στο υψηλότερο του σημείο.

Το Βαραδέρο είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της Καραϊβικής και βρίσκεται 140 χλμ. ανατολικά της Αβάνα στο τέλος της Via Blanca, στην επαρχία Ματάνζας. Οι πλούσιες οικογένειες του Καρδένας άρχισαν να χτίζουν επαύλεις στις αρχές του αιώνα και οι κάτοικοι της Αβάνας σύντομα ακολούθησαν το παράδειγμά τους.

Απέχει μόλις λίγες ώρες από την πρωτεύουσα της Κούβας και φημολογείται ότι έχει την καλύτερη παραλία της Καραϊβικής. Η λευκή άμμος, τα καταγάλανα νερά και ο ζεστός ήλιος υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες. Το μικρό χωριουδάκι έχει πολλά μαγαζιά που πουλάνε διάφορα σουβενίρ, πούρα Αβάνας και ρούμι.

Υπάρχουν 23 σημεία για καταδύσεις, κατά μήκος της βόρειας ακτής και ο βυθός είναι ακόμη πιο συναρπαστικός γύρω από τα δέκα περίπου ακατοίκητα νησάκια, έξω από τις ακτές του γνωστού θέρετρου. Τα νερά φιλοξενούν έναν εξαιρετικό κοραλλιογενή ύφαλο, όπου μπορεί κανείς να φτάσει με σκάφος, πηγαίνοντας προς το Κάγιο Λιμπερτάδ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το πάρκο Χοσόνε, ένα κτήμα του 1940 στην καρδιά της πόλης.

Σε απόσταση 140 χλμ. από το Βαραδέρο ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά το παραδοσιακό ινδιάνικο χωριό Γουαμά, μέσα σε έναν προστατευμένο βιότοπο στη χερσόνησο Ζαπάτα. Ακόμη, τη μεγαλύτερη φάρμα εκτροφής κροκοδείλων στην Κούβα, καθώς και την παραλία Χιρόν.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @mr_fun_travel στις

Βίντεο: Raynk