Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 08:02

Ιστορίες σε ταξίδια, με απαίτηση για ασφαλιστική κάλυψη (pics)

Απίστευτες, απρόβλεπτες και αστείες ιστορίες αποκαλύπτονται μέσα από περιστατικά που αναφέρονται από τους ταξιδιώτες στα τμήματα παραπόνων των εταιριών που ασφαλίζουν ταξίδια.

H ταξιδιωτική πλατφόρμα TravelSupermarket, συγκέντρωσε μερικά από τα πιο περίεργα παράπονα στα ταξίδια, μερικά από τα οποία μοιάζουν εξωπραγματικά ή φανταστικά!

Από όλα αυτά προκύπτει ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση που επιλέγουν οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα «ψιλά γράμματα», δηλαδή στους όρους και προϋποθέσεις που θέτει κάθε πρόγραμμα.

Δείτε μερικά από τα πιο απίστευτα παράπονα…

-Όταν η πόζα στον Τιτανικό καταλήγει άσχημα


Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στην κρουαζιέρα και παρουσιάζεται η ευκαιρία να φωτογραφηθείτε παραπέμποντας στη ρομαντική σκηνή της ταινίας Τιτανικός όπου ο Leonardo DiCaprio και η Kate Winslet βρίσκονται στο κατάστρωμα και προσποιούνται ότι πετούν.

Φροντίστε να μην σας πέσει η φωτογραφική μηχανή από το πλοίο, καθώς εάν υποβάλλετε παράπονο για χαμένες αποσκευές, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά.

Ένα ζευγάρι τουριστών υπέβαλλε τέτοιο παράπονο και έχασε γιατί η απώλεια της φωτογραφικής μηχανής αποδείχθηκε δική τους απροσεξία.

-Φταίει το μπικίνι 


Βρετανός τουρίστας στην Ελλάδα γλυκοκοιτούσε για πολύ ώρα τουρίστριες που φορούσαν μπικίνι, αγνοώντας πού κατευθύνεται, με αποτέλεσμα, απορροφημένος από το θέαμα, να χτυπήσει επάνω σε λεωφορείο.

Από τους τραυματισμούς που υπέστη χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο και να καταβάλλει υψηλό κόστος περίθαλψης. Το κόστος καλύφθηκε από την ασφαλιστική εταιρία καθώς οι ρήτρες που καλύπτουν τυχαίο τραυματισμό τον κάλυψαν.

Ωστόσο, δεν υπήρξε αποζημίωση για την πληγωμένη περηφάνεια.

-Αποζημίωση για το νέο εξοπλισμό σκι

 


Ένα ταξίδι για σκι δεν θα είναι καλό χωρίς χιόνι. Ειδικά αν έχετε αγοράσει καινούριο εξοπλισμό για σκι.

Ευτυχώς, μια καλή ασφάλιση για χειμερινό τουρισμό καλύπτει τις περιπτώσεις αδυναμίας σκι ή κλεισίματος πιστών σκι λόγω έλλειψης χιονιού. Έτσι, τουλάχιστον μπορείτε να καλύψετε το κόστος του να απολαμβάνετε τα ποτά σας σε κάποιο μπαρ όλη τη μέρα.

Ωστόσο, ταξιδιώτης ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να λάβει αποζημίωση για το κόστος του νέου του εξοπλισμού σκι, αφού δεν μπόρεσε να τον χρησιμοποιήσει λόγω μειωμένης χιονόπτωσης.

Όπως ήταν φυσικό, το αίτημά του απορρίφθηκε….

-Τεχνητή οδοντοστοιχία…

 


Αν έχετε ευαισθησία στη ναυτία να προσέξετε με τις τεχνητές οδοντοστοιχίες καθώς αν τις χάσετε ενώ κάνετε εμετό στη θάλασσα, μην έχετε την προσδοκία ότι η ασφαλιστική θα σας καλύψει.

Ένας άτυχος βρετανός έκανε αίτηση αποζημίωση για την απώλεια δοντιών, η οποία απορρίφθηκε, με την αιτιολόγηση ότι δεν ήταν προσεκτικός με προσωπικά του αντικείμενα.

-Προσέξτε τις ιπτάμενες καρύδες…

 


Βρίσκεστε σε μια εξωτική παραλία της Σρι Λάνκα όπου μάλλον τίποτα δε μπορεί να πάει στραβά και ξαφνικά πέφτει επάνω σας μια καρύδα. Το περιστατικό συνέβη σε τουρίστρια που διάβαζε ένα βιβλίο στην παραλία. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αναγκάστηκε να καταβάλλει το κόστος την νοσηλείας της καθώς η περίπτωση θεωρήθηκε «τυχαίο γεγονός».

-Απώλεια αποσκευών στο ξενοδοχείο

 


Αφήνοντας τις αποσκευές στο ξενοδοχείο την τελευταία ημέρα των διακοπών είναι ρουτίνα για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Απλώς ελέγξτε ότι τα αντικείμενά σας αποθηκεύονται σε ασφαλές σημείο.

Μια οικογένεια δεν έδωσε προσοχή και έπεσε θύμα κλοπής. Επιστρέφοντας για να παραλάβει τις αποσκευές, ανακάλυψε ότι έλλειπαν αντικείμενα. Ωστόσο, το αίτημα αποζημίωσης που υπέβαλλαν δεν έπιασε τόπο καθώς θεωρήθηκε ότι οι αποσκευές δεν είχαν αποθηκευτεί σε ασφαλές σημείο, με κλειδωμένη πόρτα και ελεγχόμενη είσοδο από το προσωπικό του ξενοδοχείου.

-Χώρισε στην κρουαζιέρα και ζήτησε αποζημίωση

 


Είναι σκληρό όταν ένας έρωτας τελειώνει. Ιδιαίτερα ότι αυτό συμβαίνει στις διακοπές. Τουρίστρια που χώρισε με το σύντροφό της στη διάρκεια της κρουαζιέρας που έκαναν μαζί, αποβιβάστηκε στο επόμενο λιμάνι και επέστρεψε στην πατρίδα της αεροπορικώς.

Νιώθοντας άσχημα για την εξέλιξη αυτή, υπέβαλλε αίτημα στην ασφαλιστική εταιρία προκειμένου να αποζημιωθεί για τις «χαμένες διακοπές» της.

Ωστόσο, ανακάλυψε ότι το αίτημά της θα γινόταν δεκτό μόνο εάν είχε επιστρέψει εξαιτίας έκτακτης ανάγκης…

-Διασκέδαση και κίνδυνοι...

 


Η διασκέδαση στις διακοπές είναι must και δημιουργούν ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα. Εκτός αν πέσετε από τη σκηνή ενός καρακόκε μπαρ, σπάσετε το χέρι σας και χρειαστείτε ράματα στο πόδι…

Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο η ασφαλιστική προβλέπει κάλυψη. Όμως το αίτημα ενός νεαρού απορρίφθηκε καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή/και ναρκωτικών.

-"Μια καμήλα επιτέθηκε στο αυτοκίνητο!"

 


Σε οδικό ταξίδι στην Αυστραλία, μπορείτε να απολαύσετε τα άγρια καγκουρό και τις καμήλες και να τα φωτογραφήσετε. Όμως στην περίπτωση ενός ταξιδιώτη, μία από τις καμήλες αποφάσισε να επιτεθεί στο αυτοκίνητο με τα ισχυρά πίσω πόδια της.

Ενώ μπορεί να μην τραυματιστείτε, το αυτοκίνητο είναι αναπόφευκτο να μην πάθει ζημιές και θα χρειαστείτε την ασφαλιστική κάλυψη. Ευτυχώς, οι ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν τέτοιες περιπτώσεις, όμως με επίδειξη σχετικού βίντεο που αποδεικνύει το περιστατικό…