Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 08:03

Μαζατλάν - Ταξίδι στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μεξικού (Βίντεο+φωτογραφίες)

Το παραθαλάσσιο θέρετρο του Μεξικού συνδυάζει εντυπωσιακή αποικιακή αρχιτεκτονική, ατέλειωτες παραλίες και φιλόξενους κατοίκους.

Το Μαζατλάν είναι μια ιστορική πρωτεύουσα και μια ζωντανή πόλη. Βρίσκεται στην πολιτεία Σιναλόα και ιδρύθηκε το 1531 από έναν στρατό Ισπανών και ιθαγενών οικιστών.

Το όνομά της σημαίνει «τόπος των ελαφιών» στη γλώσσα Νάουατλ και υπήρξε η πρωτεύουσα της πολιτείας μέχρι το 1873. Η τοπική μουσική είναι επηρεασμένη από τους Γερμανούς οικιστές που κατέφθασαν κατά τα μέσα του 19ου αιώνα. Μάλιστα, ίδρυσαν και μια ζυθοποιία στην πόλη το 1900.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Φάρο του Μαζατλάν που βρίσκεται στην κορυφή Σέρο δελ Κρέστον, στο νότιο άκρο της χερσονήσου της πόλης.

Ο φάρος βρίσκεται σε ένα νησί σε υψόμετρο 157 μέτρων πάνω από τη μέση επιφάνεια της θάλασσας, κάτι που τον καθιστά τον ψηλότερο σε ολόκληρη την Αμερική και έναν από τους ψηλότερους σε λειτουργία φάρους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Ενυδρείο του Μαζατλάν είναι το μεγαλύτερο στο Μεξικό ενώ φιλοξενεί και ένα βοτανικό κήπο.

Βίντεο: Studio 7 TJ