Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 08:25

Πράγματα που κάθε ξενοδοχείο πρέπει να προσφέρει (pics)

Η περίοδος που όλοι περιμένουν πλησιάζει. Μετά από έναν απαιτητικό χειμώνα, το μόνο που θες είναι να βρεθείς κάπου μακριά από όλα.

Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν κρατούν «για πάντα». Κρατούν για πολύ λίγο και η ποιότητά τους δεν είναι αποκλειστικά θέμα χρημάτων. Με μια καλή έρευνα μπορείτε να βρείτε δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο σε πολύ συμφέρουσα τιμή.

Το θέμα είναι να εξετάσετε με προσοχή τις παροχές που σας προσφέρονται και με τα κριτήριά σας να καταλήξετε σε μια επιλογή που δεν θα μετανιώσετε.

Οι διακοπές θέλουμε να μας μείνουν αλησμόνητες για τους σωστούς λόγους. Με σωστή οργάνωση και έγκυρη κράτηση μπορείτε να εξασφαλίσετε ευχάριστη και ασφαλή διαμονή.

Ποιες είναι οι 8 παροχές που κάθε ξενοδοχείο πρέπει οπωσδήποτε να προσφέρει στους πελάτες του;

1) Απόλυτη καθαριότητα: Eδώ δεν χωράει διαπραγμάτευση και συμβιβασμός. Τα standards στο θέμα της υγιεινής θα πρέπει να είναι υψηλά. Είτε μιλάμε για το οικονομικότερο κατάλυμα, είτε για κάποιο πολυτελές resort.

2) Ασφάλεια: Μόνο αν είστε ασφαλείς θα μπορέσετε να νιώσετε πραγματικά χαλαροί κατά την διάρκεια της παραμονής σας. Είναι υποχρέωση κάθε καταλύματος να προσφέρει υψηλή ασφάλεια σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

3) Εύκολη πρόσβαση στο Internet: Χρόνο με το χρόνο, η εύκολη πρόσβαση στο ίντερνετ σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις της λίστας των απαιτήσεων κάθε πελάτη. Ενα ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να εξασφαλίζει δωρεάν WiFi, χωρίς προβλήματα στη σύνδεση.

4) Άνετο κρεβάτι: Αν το κρεβάτι δεν είναι καθαρό και σωστά διατηρημένο, ο ύπνος ...θα σας κουράσει ακόμα περισσότερο. Το κρεβάτι θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε θέση που δεν σας περιορίζει μέσα στο δωμάτιο.

5) Τα υδραυλικά θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση: Ενα «ζεστό μπάνιο» δεν είναι αρκετό. Αν στάζουν οι βρύσες ή το καζανάκι στο μπάνιο τότε θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά τη διαμονή σας. Το νερό θα πρέπει να είναι πόσιμο και το ζεστό νερό να μην τελειώνει μέσα σε λίγα λεπτά.

6) Φωτισμός: Είναι υποχρέωση του ξενοδοχείου να σας προσφέρει δωμάτιο χωρίς προβλήματα στον φωτισμό του (πχ. Το φωτιστικό στο κομοδίνο θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, όπως και το φως του μπάνιου και του διαδρόμου). Λάμπες καμένες ή φωτιστικά... χωρίς λάμπες, είναι λεπτομέρειες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της διαμονής.

7) To άρωμα: Η μυρωδιά είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος μπαίνοντας στον χώρο. Το ξενοδοχείο και κάθε δωμάτιο θα πρέπει να μυρίζει ευχάριστα (και σε καμία περίπτωση κλεισούρα ή φαγητό). Ενα ξενοδοχείο που μυρίζει δυσάρεστα επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εντύπωση του επισκέπτη.

8) Reception: Η reception θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να δίνουν σαφείς οδηγίες, να είναι ευγενικοί και κατατοπιστικοί.

Πηγή: bovary