Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 08:18

Μπουένος Άιρες - Ταξίδι στις γειτονιές του τανγκό (Βίντεο+φωτογραφίες)

Πολύχρωμα τσίγκινα σπίτια, κομψές μπουτίκ, γραφικά καλντερίμια και ερωτικά τανγκό στους δρόμους.

Η αχανής μαγική πόλη και πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες, αποτελεί ένα μωσαϊκό χρωμάτων και εμπειριών που καλεί τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει.

Το όνομά της σημαίνει Καλοί Άνεμοι και βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής. Αρκετοί το χαρακτηρίζουν κι ως το Παρίσι του νότου καθώς είναι έντονα επηρεασμένο από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την περιοχή Boca με τα χρωματιστά σπίτια και την αριστοκρατική Recoleta καθώς και το Museo Evita για να μάθει τα πάντα για μια θρυλική μορφή της Αργεντινής, τη Μαρία Εύα Ντουάρτε ντε Περόν, γνωστή σε όλους ως Εβίτα.

Στην πλατεία de Mayo βρίσκεται το μνημείο Piramide de Mayo, υπενθυμίζοντας την ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας από τους Ισπανούς και το Προεδρικό Μέγαρο Casa Rosada.

Η περιοχή Palermo ενδείκνυται για αυθεντική αργεντίνικη κρεατοφαγία και κοκτέιλ στα αναρίθμητα μπαρ.

Το μουσείο Nacional de Bellas Artes Buenos διαθέτει τη σημαντικότερη συλλογή ευρωπαϊκών έργων τέχνης στη Λατινική Αμερική ενώ το μουσείο de Arte Latinoamericano de Buenos Aires φιλοξενεί μεταξύ άλλων έργα της Φρίντα Κάλο και του Ντιέγκο Ριβέρα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @piecebypeace__ στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @nature20200 στις

Βίντεο: Julian Ned