Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 08:39

Ιταλία: Ταξίδι στη μεσαιωνική Σιένα (Βίντεο+φωτογραφίες)

Χτισμένη σε υψόμετρο 322 μέτρων και μοιρασμένη σε δεκαεπτά γειτονιές η μεσαιωνική Σιένα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τη γραφικότητά της.

Βρίσκεται στην Τοσκάνη της Ιταλίας και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Σιένα. Το ιστορικό της κέντρο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Σύμφωνα με τον θρύλο ιδρύθηκε από τον Senius, τον γιό του Ρέμου και ιδρυτή της Ρώμης και από αυτόν πήρε και το όνομά της.

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης διατηρεί ακέραιο το μεσαιωνικό του χαρακτήρα με γοτθικά κτίρια, πελώριες ξύλινες πόρτες και ιστορικά μνημεία, πολλά από τα οποία αποτελούν έργο καλλιτεχνών της Αναγέννησης.

Γύρω από την κεντρική πλατεία δεσπόζουν τα παλάτια Palazzo Pubblico και Torre del Mangia και η «πηγή της χαράς», ένα μαρμάρινο σιντριβάνι που χρονολογείται από το 1419 και είναι διακοσμημένο με ανάγλυφα που αναπαριστούν την Παναγία.

Η Σιένα φιλοξενεί και την πιο διάσημη ίσως ιπποδρομία στον κόσμο, τη Palio di Siena που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου και στις 16 Αυγούστου.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μεγάλο καθεδρικό της που χτίστηκε τον 13ο αιώνα και να δοκιμάσει τα φημισμένα τοπικά κρασιά, πολλά εκ των οποίων συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου.

Βίντεο: matteo corner