Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 08:02

Μαϊάμι - Ο προορισμός για όσους θέλουν να ζήσουν μια ιδιαίτερη εμπειρία (Βίντεο+φωτογραφίες)

Απέραντες αμμουδιές, γυάλινοι ουρανοξύστες και έντονες λάτιν επιρροές σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο πολυτελείς λουτρόπολεις του κόσμου.

Το Μαϊάμι στη Φλόριντα των ΗΠΑ ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι στην άκρη της άγριας φύσης. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της χερσονήσου της Φλόριντα, στις όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού και του όρμου Μπισκέιν.

Το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Τα τεράστια κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι επιβεβαιώνουν τον τίτλο της πόλης ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας της Κρουαζιέρας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις ξακουστές παραλίες, την κεντρική αγορά στο κέντρο και την κουβανέζικη συνοικία «Μικρή Αβάνα».

Ακόμη να ανέβει στο παλιομοδίτικο καρουζέλ του Παραλιακού Πάρκου Βιρτζίνια Κι και να περπατήσει στην Ocean Drive, τη διάσημη λεωφόρο κατά μήκος του Ατλαντικού. Κατοικίες και ξενοδοχεία σε αρ ντεκό ύφος, από τα τέλη του 1920 μέχρι τις αρχές του 1940, συνθέτουν το Art Deco Historic District.

Ο βοτανικός κήπος Fairchild Tropical είναι ένας από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους των ΗΠΑ με έκταση περίπου 34.000 τ.μ., περισσότερα από 2.500 είδη τροπικών φυτών και δέντρων και 12 τεχνητές λίμνες.

Βίντεο: Jirka Král