Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 08:47

Ουέλβα - H «αυθεντική» Ισπανία του νότου (Βίντεο+φωτογραφίες)

Πλούσια φυσικά τοπία, παραδοσιακά λευκά σπίτια και γραφικά στενά συνθέτουν ένα ειδυλλιακό προορισμό στην Ισπανία.

Η Ουέλβα είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Ουέλβας και η πόλη από την οποία το 1492 ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι, προς την άγνωστη τότε Αμερική, ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Ολόκληρη η πόλη είναι αφιερωμένη σ' αυτόν αφού υπάρχουν πολλά μουσεία τα οποία παρουσιάζουν την ζωή του και τις εξερευνήσεις του. Την πόλη τη διασχίζουν δυο μεγάλοι ποταμοί, ο Γουαδιάνα και ο Γουαδαλκιβίρ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου υπάρχουν πολλά εκθέματα φοινικικής και ελληνικής προελεύσεως, καθώς επίσης και τοιχογραφίες από την ζωή του Χριστόφορου Κολόμβου.

Στην πόλη εδρεύει η Ρεκρεατίβο Ουέλβα, ο παλαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της χώρας. Το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο είναι το Monumento a la Fe Descubridora, ένα άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου το οποίο βρίσκεται στην Punta del Sebo.

Το Santuario de Nuestra Señora de la Cinta είναι ο ναός στον οποίο ο Χριστόφορος Κολόμβος προσευχόταν πριν αναχωρήσει για τα ταξίδια του.

Στην πόλη διοργανώνεται κάθε χρόνο το Carnaval Colombino ή Carnaval de Huelva το οποίο χρονολογείται από το 1863 και στις 3 Αυγούστου το Fiestas Colombinas αφιερωμένο στον Χριστόφορο Κολόμβο.

Βίντεο: Enrique Lancelot