Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 08:07

Μάντσεστερ - Ταξίδι στην ανεπίσημη πρωτεύουσα του αγγλικού βορρά (Βίντεο+φωτογραφίες)

Η αποκαλούμενη αγγλική πρωτεύουσα του Βορρά αποτελεί πόλη σύμβολο της βιομηχανικής επανάστασης, της βρετανικής ροκ και του ποδοσφαίρου.

Με σημαντική ιστορία και κουλτούρα το Μάντσεστερ αποτελεί μια δυναμική μητρόπολη με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και πνεύμα διαρκούς αναγέννησης. Είναι πασίγνωστη για την ποδοσφαιρική της ομάδα και τα δημοφιλή συγκροτήματα The Smiths και Oasis.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τους κήπους του Πικαντίλι και το National Football Museum, το μεγαλύτερο μουσείο ποδοσφαίρου στον κόσμο με μια εντυπωσιακή συλλογή ποδοσφαιρικών αντικειμένων και αρχείων.

Ακόμη, τον ουρανοξύστη City Tower και το Lowry, ένα μοντέρνο πολιτιστικό κέντρο που δεσπόζει στην προκυμαία της πόλης και στεγάζει δύο θέατρα, αίθουσες τέχνης, εστιατόρια, καταστήματα και μπαρ. Είναι γνωστό ως το «Γκουγκενχάιμ του Βορρά» χάρη στο αστραφτερό ατσάλινο κέλυφός του.

Το ιστορικό στάδιο και το μουσείο του Old Trafford αφηγείται την ιστορία του θρυλικού αγγλικού συλλόγου με όλα τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας.

Το μεγαλύτερο πάρκο του Μάντσεστερ, το Heaton Park φιλοξενεί στην τεράστια έκτασή του μια ιστορική εξοχική κατοικία του 18ου αιώνα, φάρμα με ζώα, λίμνη για βαρκάδα και ένα μουσείο παλιών τραμ.

Ο επισκέπτης θα δει από κοντά την ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης στο People’s History Museum και τον ιστορικό ρόλο του Μάντσεστερ στη Βιομηχανική Επανάσταση και την μεταβιομηχανική εποχή στο Museum of Science & Industry.

Η πόλη φιλοξενεί και μουσείο πολέμου, το Imperial War Museum North αφιερωμένο στον άνθρωπο και τα δεινά του εν καιρώ πολέμου και συγκρούσεων.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @notbluelagoon στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @notbluelagoon στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @notbluelagoon στις

Βίντεο: LUNAR Aerial Imaging