Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 08:28

Νιουκάστλ - Αφιέρωμα στην πιο ευτυχισμένη πόλη της Βρετανίας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Η μεγαλύτερη πόλη της βορειοανατολικής Αγγλίας βρίσκεται στην επαρχία του Tyne and Wear στη βόρεια όχθη του ποταμού Tyne κοντά στην ακτή της βόρειας θάλασσας.

Το Νιουκάστλ έχει διακριθεί ως η πιο ευτυχισμένη πόλη σε ολόκληρη τη Βρετανία. Φημίζεται για τα ναυπηγεία του, τα οποία βρίσκονται στην συνοικία του Wallsend πάνω στον Tyne.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μεσαιωνικό κάστρο Keep το οποίο αποτελούσε θερινή κατοικία του βασιλιά του Northumberland.

Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει τέσσερα ακόμα κάστρα δύο εκ των όποιων, κατοικούνται από λόρδους. Το τείχος του αυτοκράτορα Αδριανού εκτείνεται από την ακτή του Ατλαντικού στην περιοχή του Carlisle έως το Wallsend στο Newcastle σε μια απόσταση 120 χιλιόμετρων.

Οι Ρωμαίοι το κατασκεύασαν θέλοντας να ισχυροποιήσουν τις θέσεις τους στην περιοχή και να αποκόψουν τους Κέλτες από το βορρά.

Η πόλη στεγάζει δύο πανεπιστήμια, αυτό του Νιουκάστλ και το πανεπιστήμιο Νορθάμπρια και είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Νιούκασλ Γιουνάιτεντ. Το κέντρο της πόλης διαθέτει πάνω από 400 μπυραρίες, θέατρα και έντονη νυχτερινή ζωή.

Βίντεο: Slamm Dunk