Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 08:49

Βερόνα - H πόλη της βορειοανατολικής Ιταλίας που εντυπωσιάζει (Βίντεο+φωτογραφίες)

Αναγεννησιακά κτίρια, εντυπωσιακά ρωμαϊκά μνημεία και την πιο γνωστή ιστορία αγάπης υπόσχεται στους ταξιδιώτες της η Βερόνα.

Η ιταλική πόλη αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό και πολιτικό κέντρο την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τα πολλά ρωμαϊκά μνημεία που υπάρχουν στην πόλη.

Ξεχωρίζει χάρη στην καλλιτεχνική κληρονομιά της και την αρχιτεκτονική της, για την οποία έχει συμπεριληφθεί στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στα στενά γραφικά σοκάκια και τις πλατείες της πόλης και θα επισκεφθεί το σπίτι όπου βρίσκεται το μπαλκόνι της Ιουλιέτας, από την τραγωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Η Βερόνα αποτελεί έναν από τους πιο γοητευτικούς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ιταλίας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Αρένα της Βερόνα, το πλέον κεντρικό αξιοθέατο, καθώς πρόκειται για μία από τα πιο καλοδιατηρημένες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, τη γραφική Πιάτσα ντέι Σινιόρι και τον Πύργο των Λαμπέρτι για να θαυμάσετε τη Βερόνα από ψηλά.

Το κάστρο Castelvecchio, χτισμένο στις όχθες του Άντιτζε μεταφέρει τον επισκέπτη στο μεσαίωνα και στη δυναστεία των Σκαλιγκιέρι.

Βίντεο: Expedia.com.au