Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 08:21

Την πρώτη της παραλία γυμνιστών αποκτά η Ιρλανδία

Την πρώτη της παραλία γυμνιστών αποκτά η Ιρλανδία, στην περιοχή Hawk Cliff του Dalkey.

Ήδη, όπως γράφει η εφημερίδα Independent, τοποθετούνται πινακίδες που ενημερώνουν τους λουόμενους πως στο συγκεκριμένο σημείο είναι πιθανό να συναντήσουν γυμνιστές.

«Όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έχουν τέτοιες πινακίδες» τόνισε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Νατουραλιστών Irish Naturist Association (INA) Pat Gallagher. Κατά τον ίδιο, πρόκειται για «ορόσημο» για την Ιρλανδία, που μέχρι σήμερα δεν διαθέτει παραλίες γυμνιστών. Διευκρινίζει δε πως, στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για μια παραλία μόνο γυμνιστών, αλλά για μία παραλία που θα επιτρέπει και τον γυμνισμό, για όποιον το επιθυμεί.

Κι αυτή μπορεί να είναι η αρχή μιας «επανάστασης του γυμνισμού» στην Ιρλανδία, καθώς το ΙΝΑ προσεγγίζει τις τοπικές αρχές για να τοποθετηθούν τέτοιες πινακίδες και σε άλλες παραλίες, επιτρέποντας στους λουόμενους, αν το επιθυμούν, να βγάλουν όλα τα ρούχα τους.

Το βήμα αυτό γίνεται καθώς η Ιρλανδία άλλαξε το 2017 τη νομοθεσία σχετικά με την πρόκληση δημοσίας αιδούς και τον γυμνισμό, περιορίζοντας την περιγραφή μόνο σε κάποιον που «έχει πρόθεση να προκαλέσει φόβο ή ενόχληση» και εμπλέκεται σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Το Hawk Cliff πάντως θα είναι ανοιχτό και για όσους επιθυμούν να κάνουν μπάνιο με το μαγιό τους, τονίζει ο Gallagher, επιμένοντας πως η παραλία δεν θα είναι αποκλειστικά γυμνιστών αλλά θα επιτρέπει και τον γυμνισμό.

«Δεν έχουμε σκοπό να προσβάλουμε κανένα. Θέλουμε απλώς να βγούμε στον ήλιο, να μπούμε στο νερό, να κολυμπήσουμε. Απλώς δεν θέλουμε να φοράμε τίποτα, αυτό είναι όλο» προσθέτει.

Ο Gallagher πιστεύει πως η νέα φιλική προς τους γυμνιστές παραλία θα δώσει ώθηση στον τουρισμό.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι χαρούμενοι με την εξέλιξη αυτή. Τοπικός σύμβουλος είπε σε τοπική εφημερίδα πως η απόφαση ελήφθη εν κρυπτώ και πως ο ίδιος είναι κάθετα αντίθετος.