Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 08:25

Μαρατέα - Περιπλάνηση στις… Κάννες της νότιας Ιταλίας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Η Μαρατέα, η γραφική πόλη βρίσκεται στην περιφέρεια Βασιλικάτα της νότιας Ιταλίας και βρέχεται από την Τυρρηνική θάλασσα.

Είναι γνωστή και ως η πόλη με τις 44 εκκλησίες και εντυπωσιάζει με την εναλλαγή των σκηνικών της, με τις καταπράσινες βουνοπλαγιές και τα βουνά που καταλήγουν στη θάλασσα.

Η μικρή παραλιακή πόλη με το ιστορικό κέντρο και το κομψό λιμάνι προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο και την έχουν χαρακτηρίσει ως οι «Κάννες» της νότιας Ιταλίας. Κάθε χρόνο, τον Αύγουστο φιλοξενεί ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και φημισμένοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί κατακλύζουν την πόλη.

Έχει περίπου 32 χιλιόμετρα βραχώδη ακτογραμμή, με πάνω από είκοσι παραλίες και πολλές θαλάσσιες σπηλιές, οι περισσότερες από τις οποίες προσεγγίζονται μόνο με βάρκα.

Στην κορυφή του Monte San Biagio δεσπόζει το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή, ή ο Χριστός της Μαρατέας όπως είναι γνωστός. Είναι φτιαγμένο από λευκό μάρμαρο και δημιουργήθηκε το 1965 από τον Bruno Innocenti, ένα γλύπτη από τη Φλωρεντία.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το La Grotta delle Meraviglie, το μοναδικό θαλάσσιο σπήλαιο που είναι προσβάσιμο με τα πόδια με εκπληκτικούς σχηματισμούς σταλακτιτών και σταλαγμιτών.

Βίντεο: Daniele Pinto