Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 08:48

To νεότερο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ελλάδας στο Δήμο Μετσόβου (pics)

Το νεότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου στο Δήμο Μετσόβου, άνοιξε τις πόρτες του έτσι ώστε να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους λάτρεις των χειμερινών αθλητικών δραστηριοτήτων και της ορεινής φύσης.

Μετά από μία πλήρη ανανέωση στις πίστες του αλλά και στο χώρο του chalet, o νεότερος χιονοδρομικός και όχι μόνο προορισμός υπόσχεται ανεπανάληπτες στιγμές δράσης, διασκέδασης αλλά και χαλάρωσης μέσα από μία πληθώρα επιλογών σε δραστηριότητες και γαστρονομικές προτάσεις. 

Τo νεότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας βρίσκεται σε υψόμετρο 1650μ.- 1850μ , στη θέση «Γκιουζέλ Τεπέ», ονομασία που δώθηκε στην τοποθεσία κατά την περίοδο της Τούρκικης κατοχής και στα ελληνικά σημαίνει "Όμορφη Ράχη". Η εγγύτητα του στο Μέτσοβο αλλά και στα Ιωάννινα και η ευκολία πρόσβασης το κάνουν σε ένα εύκολο προορισμό Σαββατοκύριακου για τους επισκέπτες

Mε πολύ εύκολη πρόσβαση από διαφορετικές περιοχές της χώρας μας "μόλις 30" από τα Ιωάννινα, 1,5 ώρα από τη Θεσσαλία, 2 ώρες από τη Θεσσαλονίκη και 3.5 ώρες από την Αθήνα, με ασφαλή διέλευση μέσω της Εγνατίας και Ιονίας οδού εξυπηρετώντας επισκέπτες από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου καλωσορίζει οικογένειες και μεγάλες ή μικρές παρέες σε 9 πίστες για όλα τα επίπεδα που θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς σκιέρ και snowboarders. Ο εξοπλισμός του, περιλαμβάνει ένα διθέσιο αναβατήρα μήκους 800 μέτρων, δύο ολοκαίνουργια συρόμενα 280 και 300 μέτρων, δύο baby lifts και δύο χιονοστρωτήρες. Ενώ η βουνίσια περιπέτεια στο Μέτσοβο συνεχίζεται με τη δυνατότητα κατάβασης των φίλων του χιονιού στο όμορφο τοπίο από φρέσκο, απάτητο χιόνι, προσφέροντας την αξέχαστη εμπειρία μίας πανοραμικής, ορεινής θέας . Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση νέων χιονοδρόμων καθώς το χιονοδρομικό ενδείκνυται για τους λιλιπουτείους σκιέρ που θέλουν να μυηθούν στα χειμερινά σπορ με ασφάλεια και πεπειραμένους εκπαιδευτές. 

Ο Διευθυντής Διαχείρισης, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης τον κ. Βασίλη Τζουμάκα του κέντρου κ Βασίλης Τζουμάκας ιδιοκτήτης της της εταιρίας MYADVENTURE που έχει αναλάβει τη διαχείριση του Κέντρου σημείωσε « Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός πάρκου - ANILIO ADVENTURE PARK - το οποίο θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ορεινού προορισμού, όπου θα απευθύνεται σε επισκέπτες, παιδιά και ενήλικες, που αγαπούν το βουνό και τις ορεινές δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου». Ενδεικτικά θα φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο οργανωμένες δράσεις όπως: Trekking, Mountain Bike, Ορειβασία και διάφορα events που αναμένεται να προσελκύουν επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του ολόκληρο το έτος συμβάλλοντας έμπρακτα στην ανάπτυξη της περιοχής και του τουριστικού της προϊόντος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ