Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 08:44

Ταξίδι στο Εθνικό Πάρκο North Cascades (Βίντεο+φωτογραφίες)

Μαγευτικά ορεινά τοπία, αλπικά λιβάδια, καταρράκτες και καταπράσινα δάση προσφέρει στον επισκέπτη το Εθνικό Πάρκο North Cascades στη Βόρεια Αμερική.

Βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και ιδρύθηκε το 1968 σε μια προσπάθεια να προστατευτεί η περιοχή. Έχει χαρακτηριστεί και ως οι Άλπεις της Βόρειας Αμερικής και οφείλει το όνομά του στους αμέτρητους καταρράκτες που βρίσκονται στα εδάφη του.

Αποτελείται από δύο τμήματα, το βόρειο εκτείνεται στα καναδικά σύνορα και το νότιο έως τη λίμνη Chelan. Φιλοξενεί περισσότερα από 200 είδη πουλιών και αποτελεί μεταξύ άλλων κατοικία ελαφιών, αρκούδων και λύκων.

Στο πάρκο βρίσκονται και οι λίμνες Ross και Diablo στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει βαρκάδα ή πεζοπορία γύρω από αυτές.

Η λίμνη Ross εκτείνεται βόρεια για 23 μίλια, στα καναδικά σύνορα και σχηματίστηκε από το φράγμα Ross, ένα φιλόδοξο υδροηλεκτρικό έργο του 1937, που σχεδιάστηκε για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή του Σιάτλ.

Λίγο κάτω από τη λίμνη Ross, η Diablo είναι μια γαλαζοπράσινη λίμνη που πλαισιώνεται από κορυφές που καλύπτονται από παγετώνες.

Βίντεο: GoTraveler