Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 08:07

Φαραωνική «Disneyland» στην Αίγυπτο

Από τα πιο μεγαλεπήβολα έργα στη χώρα ξεκινάει άμεσα, με τη δημιουργία μίας νέας «Disneyland» στην περιοχή της μεσογειακής πόλης Μάρσα Ματρούχ. Ένα έργο, που όπως ανακοινώθηκε, θα κοστίσει συνολικά 3,3 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει 40.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο στάδιο των έργων, μετά το οποίο θα μπορεί το νέο αυτό πάρκο διασκέδασης να δεχτεί επισκέπτες, θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από σήμερα, ενώ το έργο θα είναι πλήρως έτοιμο μέχρι το 2028.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Egypt Independent», την απόφαση για την κατασκευή του εν λόγω μεγάλου έργου, υπέγραψαν από κοινού κυβερνήτης της περιφέρειας Ματρούχ,  Αλαά Αμπού Ζάιντ με την εκπρόσωπο εταιρείας θεματικών πάρκων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Λίζα Μαρί Στέφεν, παρουσία της υπουργού Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου, Σαρχ Νασρ.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με κεφάλαια που θα προέλθουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία, σε μία έκταση 5.080 στρεμμάτων στην παραθαλάσσια πόλη της Μάρσα Ματρούχ, που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο της μεσογειακής πλευράς της Αιγύπτου.   

Μιλώντας κατά την τελετή της υπογραφής, η κ. Νασρ τόνισε ότι η δημιουργία του θεματικού πάρκου «Disneyland» αποτελεί το μεγαλύτερο έργο με διεθνή κεφάλαια που πραγματοποιείται στη χώρα, μετά την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Η υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι το όλο έργο θα περιλαμβάνει ένα ανοιχτό ζωολογικό κήπο, ένα θεματικό θαλάσσιο πάρκο, καθώς και πολλά ξενοδοχεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ