Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 08:44

Γαλλία - Ταξίδι στο «Μαργαριτάρι του Δρόμου του Κρασιού» (Βίντεο+φωτογραφίες)

Αναγεννησιακά μέγαρα, πέτρινα δρομάκια και ξύλινα χρωματιστά σπίτια καλωσορίζουν τον επισκέπτη στο «χωριό των αμπελουργών».

Το χωριό Ρικβίρ απέχει 11 χιλιόμετρα από το Κολμάρ και περιλαμβάνεται στον Αλσατικό δρόμο του κρασιού, μια διαδρομή γευσιγνωσίας για τους λάτρεις της οινοποσίας που θεσπίστηκε επίσημα το 1953.

Βρίσκεται στην κοιλάδα του Άνω Ρήνου στην Αλσατία στη βόρειο-ανατολική Γαλλία και οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την καλλιέργεια σταφυλιών, κυρίως της ποικιλίας Riesling και την παραγωγή κρασιού.

Περιτριγυρισμένο από αμπελώνες που χρονολογούνται από τον μεσαίωνα, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει στον 16ο αιώνα με τους ανέγγιχτους πύργους και τις επιβλητικές πύλες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα πολυάριθμα κελάρια ντόπιων αμπελουργών και ιδιαίτερα το Χούγκελ όπου βρίσκεται το πιο παλιό βαρέλι κρασιού στον κόσμο, από το 1715.

Ακόμη, τον πύργο Ντολντέρ που σχηματίζει τη δυτική πύλη και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, τον πύργο του ρολογιού και τα πρώην κελάρια που έχουν μετατραπεί σε μαγαζάκια. Το Ρικβίρ λέγεται ότι αποτέλεσε την έμπνευση για το χωριό της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» της Ντίσνεϊ.

Τα κελάρια και τα μαγαζιά στολίζονται με εντυπωσιακά λουλούδια όλο το χρόνο, ενώ τα διαφορετικά χρώματα σε κάθε σπίτι οφείλονται σε έναν παλιό κανονισμό του οικισμού σύμφωνα με τον οποίο, κάθε κτίσμα έπρεπε να βάφεται με άλλο χρώμα, ανάλογα με το επάγγελμα του ιδιοκτήτη.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ysmgrs στις

Βίντεο: RSFranceIDF