Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 01:50

Ταξίδι στα χρόνια του χωριού...

Ελιές, πεύκα, καταρράκτες, λίμνες και πανέμορφες παραλίες είναι τα εκθέματα που φιλοξενεί το φυσικό μουσείο του Papades Village.
Βρίσκεται στη θέση Παπάδες του Δήμου Νηλέως στη Βόρεια Εύβοια και απέχει 1,5χλμ από το χωριό Παπάδες και 10χλμ από την παραλία Βασιλικών.

Το δασικό χωριό δέχεται επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο όλου τους μήνες του έτους με κύριο σκοπό την επαφή μικρών και μεγάλων με τη φύση μέσα από περιβαλλοντικές, δασικές, εκκλησιαστικές αποστολές καθώς και σεμινάρια για την αναγκαιότητα της προστασίας του δάσους .

Το "Papades Villade" διαθέτει δίχωρα σπίτια με θέα βουνό και θάλασσα.  Αν κοντοσταθείς στα ξύλινα πορτοπαράθυρα το μάτι σου ταξιδεύει μέχρι τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόνησσο, τη Σκύρο ακόμα και τη Χαλκιδική. Το υλικό που επικρατεί στα σπίτια είναι το ξύλο και η πέτρα στο τζάκι παρέχοντας ζεστή διαμονή που σίγουρα λειτουργεί ως φυσικό ηρεμιστικό.Η ημέρα ξεκινάει με ένα καλό και υγιεινό πρωινό από τον πλούσιο μπουφέ με ζυμωτό ψωμί, ελατίσιο μέλι, σπιτικές μαρμελάδες, μπουγάτσες και φρέσκιες ομελέτες να σας χαρίζουν την ενέργεια που απαιτούν οι δραστηριότητες που προσφέρει το "Papades Village". Και ποιος δεν θυμάται τις παραδοσιακές μαρμελάδες της γιαγιάς με την παρθένα γεύση του φρούτου, τα αρώματα που έβγαιναν από το κελάρι με τα κρασιά, στο Papades Village μπορείτε να απολαύσετε την δημιουργία αλλά και δοκιμή.

Τα 25 στρέμματα δασικής έκτασης λειτουργούν ως μηχανή του χρόνου καθώς σε γυρίζουν αρκετά χρόνια πίσω συμμετέχοντας στην φροντίδα των ζώων, το άρμεγμα και στην παρασκευή σαπουνιού.

Και ποιος δεν θυμάται τις παραδοσιακές μαρμελάδες της γιαγιάς με την παρθένα γεύση του φρούτου, τα αρώματα που έβγαιναν από το κελάρι με τα κρασιά, στο Papades Village μπορείτε να απολαύσετε την δημιουργία αλλά και δοκιμή.
 

Οι πεζοπορίες, οι ποδηλατάδες, οι διαδρομές με 4χ4 και τα παιχνίδια δράσης ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη.Πληροφορίες εδώ