Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 08:57

Τον Μάιο του 2018 θα ξεκινήσουν ξανά δρομολόγια τα καραβάκια του Θερμαϊκού

Ολοκληρώθηκαν για φέτος τα δρομολόγια με τα δύο καραβάκια, «Άγιος Γεώργιος» και «Κωνσταντής», που εκτελούσαν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Περαία-Νέοι Επιβάτες και αντίστροφα.

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που ταξίδεψαν φέτος με τα καραβάκια ήταν αυξημένος κατά 30%, ενώ αύξηση σημειώθηκε και στους νεότερους επισκέπτες, 25-30 ετών, που χρησιμοποίησαν κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερωθούν για τις διαδρομές και να ταξιδέψουν.

Τα παραπάνω επισήμανε η Πέλλυ Πασχαλίδου, εκ των πλοιοκτητών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM». Η ίδια τόνισε ότι υπήρξε καλή συνεργασία με τους καταστηματάρχες στις ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών, που υποδέχονταν όλο το καλοκαίρι τους τουρίστες με προσιτές τιμές και ποιοτική εξυπηρέτηση.

Κατά την κ. Πασχαλίδου, ένας από τους βασικούς στόχους των πλοιοκτητών είναι τα καραβάκια της Θεσσαλονίκης ν' αρμενίζουν στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου για τουλάχιστον έξι μήνες τον χρόνο. Φέτος, οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στον Θερμαϊκό Κόλπο και το φθινόπωρο, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον των τουριστών και των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, οδήγησε τους πλοιοκτήτες στην απόφαση να παρατείνουν τα δρομολόγια και τον Οκτώβριο. Η κ. Πασχαλίδου υπενθύμισε ότι πέρυσι τα δρομολόγια είχαν ολοκληρωθεί έναν μήνα νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το καραβάκι «Κωνσταντής» θα ξεχειμωνιάσει φέτος στα νερά της Καλαμαριάς, όπου θα είναι επισκέψιμο για μαθητές και θα φιλοξενεί περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν εκ νέου τον Μάιο του 2018.