Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 07:46

Οι Γάλλοι... ψηφίζουν Καλαμπάκα

Από τη Γαλλία ήταν οι περισσότεροι τουρίστες που ζήτησαν ενημέρωση από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Καλαμπάκας (Infotourist), το οποίο πρόσφατα συμπλήρωσε έναν χρόνο λειτουργίας.

Συνολικά, χιλιάδες ήταν οι τουρίστες από διάφορες χώρες του κόσμου που επισκέφθηκαν το Κέντρο, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες τόσο για τα Μετέωρα, όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας.

Ο αριθμός των επισκεπτών του Infotourist, από την ημέρα λειτουργίας του 1/11/2016 έως 1/11/2017), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ανέρχεται συνολικά σε 20.896, με αποκορύφωμα τον μήνα Αύγουστο (3.746). Στην κορυφή της επισκεψιμότητας είναι η Γαλλία, 3.567 και ακολουθούν η Ελλάδα, 1.988, η Ιταλία, 1.729, η Γερμανία, 1.591, η Ισπανία, 1.422, το Ισραήλ, 1.011, οι ΗΠΑ, 959, η Ρωσία, 844, ο Καναδάς, 685, κ.ά.

Σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμπάκας, η διαρκής αύξηση των τουριστών που ζητούν καθημερινά πληροφορίες «αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης του Infotourist και δίνει τη δυνατότητα να προωθήσουμε περισσότερα μέρη και αξιοθέατα του Δήμου μας, τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά όπως τα Μετέωρα».

Εκτός από την ενημέρωση, μέσω των σύγχρονων οθονών αφής και το έντυπο υλικό που προμηθεύονται οι τουρίστες κατά την επίσκεψή τους στο Infotourist, είναι σημαντικό ότι μπορεί ο καθένας, πριν καν επισκεφτεί την πόλη, να ενημερώνεται μέσω της ιστοσελίδας του (www.infotouristmeteora.gr), για εκδηλώσεις, δράσεις, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά για μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στον Δήμο Καλαμπάκας.

Ο δήμαρχος Καλαμπάκης, Χρήστος Σινάνης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι θεωρεί πολύ σημαντική αυτήν την πρωτοβουλία για έναν δήμο που έρχεται δεύτερος πανελλαδικά σε επισκεψιμότητα, αποτελώνταςν παράλληλαν το κέντρο της Ορθοδοξίας, καθώς, το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Καλαμπάκας έρχεται να δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα ενημέρωσης και πληροφόρησης για όλη την ευρύτερη περιοχή, που ζητούνται από τους τουρίστες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ